Aleteia logoAleteia logoAleteia
Tor, 23. julija |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

Ste povabljeni na poroko? Tu so trije nasveti za svate

WEDDING GUEST

Shutterstock

Cecilia Pigg - objavljeno 24/05/19

Sezona porok je že v polnem razmahu. Če ste na kakšno povabljeni, je tu nekaj za vas

Vsak par se na svojo poroko pripravlja z veseljem in navdušenjem, hkrati pa je to obdobje tudi naporno in stresno. V načrtovanje je vloženega veliko truda in energije. V prizadevanju, da bi kot svat na poroki podprli bodoča mladoporočenca, imejte v mislih nekaj stvari glede poročnega bontona.


HOLDING HANDS

Preberite še:
Stvari, ki jih je dobro razčistiti še pred poroko (tudi če ste še samski)

Odzovite se vabilu

Čim prej, tem bolje. Vsak par bo vesel, če bo dobil odziv od svojih gostov, četudi še ne veste točno, ali boste prišli. Vsem, ki so vpeti v načrtovanje, približna številka o tem, koliko gostov lahko pričakujejo, olajša organizacijo dne, namesto da strmijo v kopico vprašajev na seznamu povabljenih.

Če zaradi nepričakovane, tehtne situacije v zadnjem trenutku na poroko ne morete priti, ali nasprotno, če se v zadnjem trenutku lahko pojavite, ne skrbite, našel se bo prostor tudi za vas. Pomembno je samo, da se odzovete že na začetku, saj to zaročencema olajša mnoge nadaljnje odločitve.

Poročna darila

Tudi če na poroko ne prinesete darila, je sprejemljivo. Mnogi gostje raje izročijo darila že pred datumom poroke ali po njem. Že vaša prisotnost na poroki je darilo samo po sebi.


WEDDING

Preberite še:
Nov poročni trend: podarite drugačno poročno darilo!

Nekateri svatje vsem parom podarijo enako darilo. Drugi izberejo nekaj naključnega ali podarijo denar. Najlepša so seveda darila, ki odražajo globoko poznavanje mladega para. Kakršnokoli že je vaše darilo, podarite ga z ljubeznijo. Par bo cenil vašo gesto.

Ko ste na poroki, sodelujte

Na svatbi se pridružite igri, h kateri vas povabita mladoporočenca. Če želita, da v spomin na njun dan na plakat z barvami odtisnete svojo dlan, naj vas ne bo strah, da se boste popackali. Poslušajte govore. Sledite navodilom. Jejte, plešite in uživajte. Spoznavajte povabljene in se z njimi pogovarjajte. Odzovite se in naj vam nič ne bo pretežko.


PEOPLE DRINKING

Preberite še:
7 iger za svatbo ali abrahama

Nevesta in ženin želita, da bi bil njun dan prijeten spomin za vsakogar. Tudi če poroka ne poteka povsem po zastavljenih načrtih, je lahko še vedno nepozaben dan tudi za vas. Samo stopite vanj s pravim odnosom. Konec koncev je vzdušje na poroki odvisno tudi od svatov.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Urška Kolenc.


MARY

Preberite še:
Tako Preblažena Devica ljubi svoje duhovne otroke
Preberite še:
Če kdo vpraša, ali bi imeli še 12. otroka, odvrnejo, da iščejo sponzorja


COUPLE HUGGING

Preberite še:
Kako mi je končno uspelo odpustiti moževo prevaro

Tags:
poroka
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.