Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 26. aprila |
Aleteia logo
Zanimivosti
separateurCreated with Sketch.

Zemljevid, ki predstavlja 500 let Marijinih prikazovanj

MAP APPARITIONS

The Miracle Hunter | Facebook | Fair Use

Philip Kosloski - objavljeno 17/05/19

Naredili so ga pri National Geographic, na njem pa je podrobno označeno, katera prikazovanja so že potrjena in katera še preverjajo

Božja mati Marija se je od samih začetkov krščanstva prikazala že neštetim posameznikom. Številna izmed teh videnj je Cerkev priznala, večina pa je priznanih na krajevni ravni; pri nekaterih je bilo pozneje ugotovljeno, da si češčenja v resnici ne zaslužijo.

Uradna metoda za preverjanje prikazovanj je bila sprejeta šele na Tridentinskem cerkvenem zboru v 16. stoletju, dopolnjena pa v 20. stoletju. Ta Cerkvi dopušča, da ustrezno razločuje, katera prikazovanja so nadnaravna in primerna za češčenje.


FATIMA

Preberite še:
Močne Marijine besede v Fatimi

Verjamete ali ne?

Tudi če Cerkev prizna, da je določeno prikazovanje vredno češčenja, noben katoličan ni obvezan verjeti v katero koli osebno razodetje, kakršno je prikazanje. Cerkev preprosto pravi, da lahko posameznik iz prikazovanja črpa duhovno moč, če se sam tako odloči.

Katoliški pisec in raziskovalec Michael O’Neill je svoje življenje posvetil zbiranju vseh teh podatkov na svoji spletni strani Miracle Hunter, ki vsebuje katalogiziran seznam Marijinih prikazovanj in drugih čudežnih dogodkov v zgodovini. National Geographic je O’Neillove podatke uporabil za pripravo zemljevida, ki vsebuje vsa znana Marijina prikazovanja v zadnjih 500 letih.

Poleg tega je National Geographic pripravil še legendo ob robu zemljevida, kjer je označeno, katera prikazovanja je Vatikan že potrdil.


KURESCEK

Preberite še:
Kurešček, “slovenska različica Medžugorja”, dobiva svoj film

Zanimivo je, da izpostavljajo tudi opazen porast poročanja o prikazovanjih, ki so se zgodila v zadnjih 60 letih. To je doseglo vrh ob koncu 20. stoletja, kar verjetno lahko pripišemo najrazličnejšim “prerokbam” o koncu tisočletja.

Zemljevid je koristen vodnik za vse, ki jih zanimajo različni kraji Marijinih prikazovanj po vsem svetu.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Mojca Masterl Štefanič.




Preberite še:
Poglejte, kako so Marijo počastili Slovenci v Argentini


Wedding Feast at Cana

Preberite še:
Pomen zadnjih Marijinih besed v Svetem pismu


PADRE PIO,I ABSOLVE YOU

Preberite še:
Pater Pij: Bog je “dolžan” uslišati takšne molitve

Tags:
Marija
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.