Aleteia logoAleteia logoAleteia
Tor, 21. maja |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

Pomen zadnjih Marijinih besed v Svetem pismu

Wedding Feast at Cana

Gerard David | Wikipedia Public Domain United States

Philip Kosloski - objavljeno 12/05/19

Zadnje besede, ki jih v Svetem pismu slišimo od Marije, vsebujejo zelo pomenljiv nauk za vse nas

Sveti Jožef skozi vso Novo zavezo ne spregovori niti besede, večkrat pa imamo priložnost prisluhniti Devici Mariji. Posebej zanimive so njene zadnje zabeležene besede.


VIRGIN MARY

Preberite še:
Zakaj Marija ob prikazovanjih pogosto joka?

Najdemo jih v evangeliju po Janezu, v pripovedi o svatbi v Kani Galilejski. Marija, vedno pozorna do potreb drugih ljudi, opazi, da je mladoporočencema zmanjkalo vina. Stopi k sinu Jezusu in mu pojasni, kaj se je zgodilo. Nato pa izgovori svoje zadnje besede, zabeležene v Svetem pismu.

Njegova mati je rekla strežnikom: “Karkoli vam reče, storite.” (Jn 2,5)

Marija vodi h Kristusu

Marijine besede so pomenljive in o njih lahko premišljujemo vse življenje. Besede “karkoli vam reče, storite” namreč niso namenjene le strežnikom na svatbi, ampak vsakemu kristjanu v vsej zgodovini Cerkve.

Njeno poslanstvo je bilo, da je druge vedno opozarjala na svojega sina Jezusa in jih spodbujala, naj spoštujejo njegove zapovedi. Marija druge vodi h Kristusu in s svojimi besedami danes nagovarja tudi nas. Še več, te besede poudarjajo potrebo po našem dejavnem življenju kot Jezusovi učenci. Ne zadošča namreč, da zgolj izpovedujemo svojo vero v Jezusa Kristusa, moramo jo tudi živeti in izpolnjevati vsako njegovo besedo.


ASSUMPTION OF MARY

Preberite še:
Zakaj je (bila) Marija tako lepa?

Katekizem Katoliške cerkve pojasnjuje to stvarnost, ko govori o zakramentu svete birme:

Birma izpopolni krstno milost; birma je zakrament, ki podeli Svetega Duha, da bi nas globlje zakoreninil v Božje sinovstvo, nas tesneje včlenil v Kristusa, naredil našo vez s Cerkvijo trdnejšo, nas bolj pridružil njenemu poslanstvu in nam pomagal pričevati za krščansko vero z besedo, ki jo spremljajo dejanja (KKC 1316).

Če naj bi upoštevali Marijine besede, si moramo temeljito ogledati svoje življenje in razmisliti, v kolikšni meri spoštujemo Božje zapovedi z besedami in dejanji.

Ali kot pravi stara modrost: “Dejanja so glasnejša od besed.”

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Mojca Masterl Štefanič.
Preberite še:
Deloholik in seksoholik z občutkom manjvrednosti. Bog pa je imel zanj drugačen načrt


SELFESTEEM

Preberite še:
10 navad, ki pomagajo okrepiti samozavest otrok


WEB FATHER SINGING TO HIS DAUGHTER

Preberite še:
Očka, ki nima težav z uspavanjem svoje novorojenčice

Tags:
MarijaSveto pismo
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.