Aleteia logoAleteia logoAleteia
Ned, 28. aprila |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

Kako svoj odnos z Gospodom narediti bolj pristen?

PRAYING CHILD

Shutterstock

Anja Rajter - objavljeno 03/05/19

Sedem predlogov boljše življenje

Bog si želi imeti poglobljen pogovor z nami. Zakaj? Ker si želi, da se med pogovorom z Njim počutimo udobno in odpiramo svoje srce čudovitim darilom, ki nam jih ponuja. Tudi če kdaj ne najdemo besed, On ve, kako se počutimo. Zato mu kar pogumno predajajmo svoja srca, svoje želje, trenutke žalosti in trpljenja, pa tudi trenutke radosti in veselih novic.

Sveto pismo je polno sporočil za nas

Nekatera sporočila so esemesi (Vse zmorem v Njem, ki mi daje moč – Flp 4,13), druga kot pisma (Ljubezen je potrpežljiva, dobrotljiva … – 1 Kor 13,1–13). Ko beremo Sveto pismo, sprejemamo Njegovo modrost. Lahko pa stopimo stopnico višje in se pogovarjamo z Njim. Ne samo tako, da beremo Njegova sporočila, ampak tudi s tem, da ga vprašamo. Vprašajmo ga, kako lahko sporočila iz Svetega pisma uporabimo v svojem življenju. Odgovore si zapišimo. Potem pa znova preberimo odlomek in z odprtim srcem premišljujmo o Njegovem odgovoru.




Preberite še:
Ali je smiselno odpirati Sveto pismo po naključju, z namenom, da bi našli odgovor?

Odprimo svoje srce Njegovi ljubezni

To je preprosto reči, težje pa narediti, kajne? Začnimo z majhnimi koraki. Povejmo mu, kako se počutimo in kaj nam zaposluje misli. Povejmo mu o svojih skrbeh in strahovih, pretekli bolečini in načrtih za prihodnost ter ga povabimo, naj jih spremeni v zaupanje. Šele takrat, ko si dovolimo biti ranljivi, lahko Bog v našem življenju dela čudeže. Za nas je pripravil upanje, potrpežljivost, moč, veselje in mir. Odprimo svoje srce Njegovi ljubezni in dobili jih bomo z zvrhano mero.

Slavimo ga in se mu zahvaljujmo

V trenutkih zahvaljevanja Bog našo dušo obliva z ljubeznijo. Način zahvaljevanja ni pomemben: v samoti ali v skupini, z govorom ali s petjem. Slavimo ga za vse, kar nam podarja v vseh vidikih našega življenja. Veselimo se.


READING BIBLE

Preberite še:
Nekaj načinov, kako lahko berete Sveto pismo

Spravimo se v akcijo

Naredili smo vse omenjene korake, zdaj pa prihaja čas, da izpolnimo Njegovo voljo. Bodimo vztrajni in delajmo malo po malo toliko časa, da bo naloga popolnoma opravljena. To nam bo pomagalo zgraditi globlji odnos z Gospodom. Šele ko Mu bomo sledili in izpolnjevali Njegove zapovedi, bomo začenjali razumeti vlogo, ki jo ima v našem življenju, in videti duhovne darove, s katerimi nas je blagoslovil.

Postanimo njegovi prijatelji

Tokrat stopimo korak nazaj in se vprašajmo, ali smo Božji prijatelj ali zgolj znanec. Če smo Božji prijatelj, cenimo Njegove darove in živimo po evangeliju. Dober prijatelj je odprt in pripravljen za vsakršen pogovor. Zaupajmo Mu v času trpljenja in se mu zahvaljujmo v času blagoslova. Nič pa ni narobe, če mu povemo tudi, da smo jezni, žalostni ali srečni.


JUSTYNA, PRZYSTANEK JEZUS

Preberite še:
Čeprav se je odločila za pot, ki je vodila v pekel, je Jezus čakal nanjo

Klepetajmo z Njim

Ustvarjanje ljubečega, skrbnega in globokega odnosa z Bogom ni nujno težko. On je vedno ob naši strani in posluša tudi takrat, ko nam zmanjka besed. Vsak dan znova se pogovarjajmo z njim in čim večkrat prejemajmo zakramente, pa bo naš odnos z Bogom vsak dan boljši, naše življenje pa vsak dan srečnejše.

Vir: http://www.jesusbelievers.info/




Preberite še:
Dan, ko so policijski psi Nekoga zaznali v tabernaklju


FATHER, HUG, DAUGHTER

Preberite še:
14 stvari, ki naj jih vsak oče naredi za svojo hčerkico


TV

Preberite še:
Kaj z otroki storiti ob vulgarnih vsebinah v medijih?

Tags:
Sveto pismo
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.