Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sre, 24. julija |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Iz nočnih klubov v samostan: “Samo z Gospodom smo lahko resnično ženske”

WEB 3 ANNA NOBILI

ZAJEM ZASLONA | YOUTUBE

Nataša Rupena - objavljeno 30/04/19

Nekoč je plesala po diskotekah, danes pa je ples eden od njenih načinov molitve

Anna, plesalka iz nočnih klubov v Milanu, je srečala Jezusa in postala redovnica ter plesalka za Boga. Danes pričuje po vsej Italiji in vodi svojo plesno šolo Holly dance, kjer uči, kako moliti s plesom.

Lačna in žejna Ljubezni

Anna prihaja iz ločene družine. Po obdobju hudih prepirov in nasilja so se starši ločili, ostala je sama z mamo. Vso njeno mladost je zaznamovala velika potreba po varnosti in ljubezni, ki pa je nikdar ni dobila. V njej je nastala praznina in rana nevrednosti. Pri 18 letih se je uprla vsemu in se prepustila svetu diskotek in zabave, ki je obljubljal srečo in izpolnitev. Začela je razdajati svoje telo v upanju, da bo v zameno dobila vsaj malce ljubezni.


MELISSA FRYREAR

Preberite še:
Begala od ženske do ženske: “Jezus, ali bi prišel in postal moj Odrešenik in Gospod?”

“Vsakdanje življenje me je začelo dolgočasiti in pogrešala sem ljubezen. Zvečer sem začela hoditi po Milanu, delala sem v barih in hodila v diskoteke vsako noč, celi dve leti. Najprej sem plesala za zabavo, potem sem tam bila tudi zaposlena kot plesalka. Ples in moje telo sta postala sredstvi za zapeljevanje. Prosjačila sem za ljubezen, ki sem jo tako zelo pogrešala. Poskušala sem zapolniti praznino, vendar je ta postajala vedno večja. Sreče, ki mi je je to življenje obljubljalo, nikoli ni bilo.”

Mama me je vabila v cerkev, jaz pa sem preklinjala

Ko je bilo njeno življenje nočne plesalke na višku, se je njena mama spreobrnila. Medtem ko se je Anna ure in ure ličila pred odhodom na delo, je prihajala k njej s Svetim pismom v roki in jo vabila, naj raje premišljuje o Božji besedi in gre k maši. Vendar jo je Anna le zavračala in preklinjala, vse v zvezi s tem se ji je upiralo. Tako je mama prenehala prigovarjati in začela zanjo moliti, za molitev pa prosila še druge.
Preberite še:


Čez nekaj let se je Anna neko nedeljo znašla v cerkvi pri maši. Začele so ji teči solze in ves dan ni mogla prenehati jokati. Vendar se je kljub temu vsak dan znova vračala v diskoteke. Začela je živeti dvojno življenje: podnevi je živela z Bogom, ponoči pa se tolažila z zapeljevanjem s svojim telesom in plesom. Spoznala je, da tako ne more več naprej in da se mora nujno nekaj spremeniti.

Pred cerkvijo v Assisiju je prvič zaplesala za Gospoda

Po odgovor je odšla v Assisi. Po obisku cerkve Svete Klare je občutila tako močno srečo, da je tam kar začela plesati!

“Bila sem neizmerno srečna in ko sem se vračala z vlakom domov, sem nenadoma začutila, kakor da bi me napolnil Sveti Duh in spoznala sem, da je Bog v meni! Jokala sem in ko sem se pogledala v ogledalo, sem na svojem obrazu videla svetlobo, ki je nisem videla še nikoli. Ko sem prišla domov, sem se vrnila v diskoteko in tam spet plesala. Opazovala sem, kako so fantje gledali moje telo oziroma nekatere dele mojega telesa. Ko sem stopila z odra, sem rekla: spoznala sem Jezusa in to je prečudovito! Neki moški pa mi je odgovoril: videti pa si kot pocestnica!”

MOUSSA DIABATA

Preberite še:
Hotel ga je ubiti, odšel je spreobrnjen

To je bila njena zadnja noč v diskoteki. Bilo ji je 22 let. Razdala je vse, kar je imela, začela živeti globoko molitveno življenje in začutila klic k posvečenemu življenju. Popolnoma se je odrekla plesu in vstopila v samostan. Tam pa so ji sestre na njeno presenečenje rekle, da mora plesati, plesati za Gospoda, saj je ples njen dar. Tako ji je bilo to, čemur se je odpovedala, vrnjeno v veliko večji meri. Ustanovila je plesno šolo Holly dance.

Naše telo je tempelj Svetega Duha

“Jezus je pretresel moje srce. On je bil tista Ljubezen, ki sem jo v resnici iskala v svojih nočeh. Ko sem ga srečala, je moje veselje naraslo, dalo mi je svobodo, ki je prej nisem imela. Preden sem spoznala Jezusa, sem plesala, da bi pokazala nekatere dele mojega telesa in da bi ugajala moškim. Potem pa sem odkrila, da je ples nekaj drugega … Moški in fantje, ki te gledajo, ne cenijo tega, kar si v svojem bistvu, ampak to, kar kažeš. Želeli se te bodo samo kot dekle, s katerim želijo spati.”


THE ILLUSTRATED MONK

Preberite še:
25 let zlorabe drog, spolnih ekscesov in ločitvenih postopkov. Potem pa v samostan!

“Težko je bilo ločiti se od sveta diskotek in pogledati na svoje telo kot na tempelj Svetega Duha, vendar Jezus je bil resnična lepota proti nočni gnusobi, ki sem jo živela. Razprodajala sem svoje telo in v nekem trenutku se mi je zdelo, da mi želi Jezus vzeti srečo. Vendar ne! Želel mi je podariti svobodo in pravo srečo, ne da bi se zanjo morala prodajati. Dekletom vedno rečem: samo z Gospodom smo lahko resnično ženske – ne glede na to, ali smo samske, poročene ali pa v samostanu.”


CO POCIĄGA KOBIETY W ICH MĘŻACH

Preberite še:
Tudi jaz lahko molim – ne z ženo, ampak zanjo


WEB 3 MASS AT NEW ROADS

Preberite še:
Kako je zacvetela skoraj izumrla župnija


TV

Preberite še:
Kaj z otroki storiti ob vulgarnih vsebinah v medijih?

Tags:
spreobrnjenje
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.