Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 29. marca |
Aleteia logo
Novice
separateurCreated with Sketch.

Goran Dragić proti Luki Dončiću: dan, ko so Slovenci povsem osupnili Američane

web 3 goran dragic

TWITTER PROFIL GORANA DRAGIĆA

Lojze Grčman - objavljeno 29/03/19

Zdravljica, Golica in Siva pot sredi Floride

Četrtka, 28. marca 2019, številni Slovenci ne bodo nikdar pozabili. Kar dva tisoč slovenskih navijačev je namreč odpotovalo na tekmo košarkarske lige NBA med Miamijem in Dallasom, da bi v živo pospremili prvi dvoboj med Goranom Dragićem in Luko Dončićem pod ameriškimi obroči.


MIRJAM POTERBIN

Preberite še:
Mama Luke Dončića: Bilo je peklensko težko

Med okrog 20.000 gledalci na tekmi je bila desetina Slovencev, ki se jih je slišalo izvrstno. Sredi Floride so odmevale Zdravljica, Golica, Siva pot … V dvorani American Airlines se je trlo slovenskih zastav, šalov in dresov v nacionalnih barvah.

“Bilo je čudovito. Morda se mi je prvikrat zgodilo, da sem imel pred tekmo tremo. To je bil zares poseben večer,” ESPN navaja izjavo Dallasovega zvezdnika Dončića, ki je blestel z 19 točkami. Dragić je za zmagovalni Miami prispeval še štiri več.

Kapetan zlate slovenske reprezentance z evropskega prvenstva je po tekmi pozdravil množico prišlekov, ki so na tribunah ostali še eno uro po koncu, in se navijačem zahvalil za nepozaben obisk.




Preberite še:
Luka Dončić spet zablestel in razveselil dečka na tribuni

“Kupiti karto, prileteti z druge celine in v takem številu navijati. To je bilo nekaj neverjetnega,” je bil ganjen Goran Dragić, ki si je po srečanju simbolično zamenjal dres s 13 let mlajšim Dončićem, upajmo, svojim naslednikom v vlogi vodje slovenske reprezentance na največjih odrih.




Preberite še:



ALEX CISAR

Preberite še:
Edinstvena poteza odličnega slovenskega športnika


jaka malus

Preberite še:
Z družino bratu pomagal premagati raka: “On je pravi borec, zmagovalec”

Tags:
šport
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.