Aleteia logoAleteia logoAleteia
Tor, 30. aprila |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Rizična nosečnost: “S tresočimi rokami in upajočimi srci zajemamo globok vdih”

CIĄŻA MARYI, JAK JEZUS ZMIENIAŁ SIĘ W JEJ ŁONIE

Shutterstock

Urška Kolenc - objavljeno 18/03/19

Zapis mlade mamice, ki se je kljub slabim napovedim odločila za otrokovo življenje

Pred dnevi je ganljiv zapis na Instagramu objavila Becca Jarrett, ljubiteljica mode, potovanj in mamica treh sinov, ki svoje zapise deli na strani This Wild of Mine. Naznanila je, da se bo njihova družina oktobra znova povečala. To je mnoge presenetilo, ker sta bila tako Becca kot njen najmlajši sin Zane ob porodu v smrtni nevarnosti. Mlada mamica se je torej po svoji tretji nosečnosti sprijaznila s priporočili zdravnikov, da zaradi prevelikega zdravstvenega tveganja ne sme več imeti otrok.

Par se zaveda, da se četrta nosečnost morda ne bo končala srečno, saj so napovedi vse prej kot dobre. A osredotočata se na pozitivno. S tem, ko je Becca delila novico z javnostjo, je svoje sledilce prosila, da se tudi oni držijo le pozitivnih komentarjev.


STOPY W DŁONI MATKI

Preberite še:
Rojstvo nedonošenčka – moja zgodba

View this post on Instagram

A post shared by Becca Jarrett (@thiswildofmine)


BIG FAMILY

Preberite še:
Gospod se je dotaknil nedonošenčka: “Ne boj se, o Jakob, črviček, tvoj Bog te bo rešil”

Tretja nosečnost se je končala mnogo prezgodaj

Njen tretji otrok Zane je januarja dopolnil tri leta. V 25. tednu nosečnosti je v maternici utrpel ishemično možgansko kap, zaradi tega pa je prišlo do krvavitve v desni polovici možganov. Rodil se je 11 tednov prezgodaj, v 29. tednu nosečnosti. Zdravniki so takrat napovedovali, da verjetno ne bo preživel, a po mesecih v bolnišnici je dobil največjo bitko. Njegovo življenje je danes zaznamovano s terapijami, obiski zdravnikov in operacijami, a tudi velikimi čudeži v njegovem razvoju.

Otrok s posebnimi potrebami je tudi njen najstarejši sin, ki ima motnjo pozornosti in hiperaktivnosti (ADHD).

Becca je ob spodnji fotografiji zapisala: “Januarja sva doživela šok najinih življenj, ko je test nosečnosti pokazal, da znova pričakujem. Če poznate našo zgodbo, veste, da se je moja zadnja nosečnost morala naglo končati po 29 tednih in sva oba komaj preživela. V zadnjem mesecu sem opravila ogromno testov in skeniranj ter obiskala nešteto strokovnjakov, da bi ugotovili, s čim se soočam. Žal imam zdravstvene napovedi, ki predstavljajo najslabši možen izid zame in za dojenčka. Jokala in molila sva. Posvetovala sva se z nekaterimi briljantnimi zdravniki. A odločila sva se, da morava kljub velikemu tveganju temu otroku dati priložnost za življenje. Konec koncev, ko ni nič gotovo, je vse mogoče. S tresočimi rokami in upajočimi srci zajemamo globok vdih in veliko mero upanja. Četrti otrok prihaja oktobra.”




Preberite še:
Tumor in šest operacij. “Imaš upanje, da smisel obstaja, čeprav ga ne vidiš”


DRESS

Preberite še:
Bi pri nakupu oblačil in dodatkov radi podprli slovenske proizvajalce?


ANDREA BOCELLI

Preberite še:
Andrea Bocelli: “Če ne bi imel vere, bi bilo moje življenje polno obupa”

Tags:
nosečnost
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.