Aleteia logoAleteia logoAleteia
Ned, 26. maja |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

Kako ugotoviti, kaj je Božja volja?

shutterstock_1585358443.jpg

VladisChern | Shutterstock

Philip Kosloski - objavljeno 01/03/19

Preprosti nasveti matere Angelice o tem, kako slišati Božji klic

Razločevanje Božje volje je lahko zahteven proces. Ni preprosto prepoznati, k čemu nas Bog kliče, in pogosto imamo premalo zaupanja za sprejemanje trdnih odločitev.


GIRL AT THE BEACH

Preberite še:
Si tam, kjer te Bog hoče?

Dobra novica pa je ta, da so se mnogi, ki so pred nami hodili pot vere, podobno spraševali v zvezi z Božjo voljo. Zapustili so nam bogate besede modrosti, ki nam na naši poti lahko pomagajo in nas opogumljajo.

Molimo in se v moči posvečujoče milosti odločajmo

Mati Angelica je bila znana po svoji praktični modrosti in razločevanje Božje volje je bilo področje, ki ga je zelo dobro poznala. V zbirki svojih misli Knjižica življenjskih naukov in vsakdanjeduhovnosti matere Angelice piše, kako pogosto so jo prosili za nasvet v zvezi z razločevanjem.


Sombra Padre Pio

Preberite še:
7 duhovnih nasvetov patra Pija

Ljudje me pogosto vprašajo: “Kako veš, da je nekaj Božja volja za tvoje življenje?” Pravim jim: “Vprašaj me naslednje leto in vedela bova, ali je bila to Božja volja.”

Bog ne bo prišel dol in rekel: “Poglej, ljubček, želim, da zame narediš tole majhno stvarco.” Tega ne bo storil. Dal ti je pamet. Dal ti je spomin, razum, voljo. Ali se zavedaš, da imaš kot kristjan v sebi posvečujočo milost? Moli. Pojdi naprej v njegovi milosti in odkril boš njegovo voljo za svoje življenje.

Trdno je verjela, da ne smeš čakati na potres, da bi se odločil, ampak moraš v molitveni drži razmisliti o tem, k čemu te Bog kliče, in potem to storiti.  Da bi se preudarno odločili, moramo uporabiti svoje darove in talente.


VLADKA ŽELE

Preberite še:
Molitev ni vedno uslišana

Bog tudi iz napačnih odločitev naredi nekaj dobrega

Poleg te modrosti pa mati Angelica navede še nekaj dodatnih meril za razločevanje Božje volje.

Ali bom s tem kršil katero izmed Božjih zapovedi? Ali je proti predpisom in naukom Cerkve? Ali bo to Bogu v slavo in čast? Ali bo to koristilo moji družini in mojemu duhovnemu življenju?

Če se naša odločitev sklada s temi kriteriji, potem je v skladu z Božjimi načrti.


bloch-sermononthemount

Preberite še:
Kaj pomeni biti “ubog v duhu”?

Vedno se lahko zgodi, da pridemo do “sive cone”, ko nas bo strah sprejeti napačno odločitev. Dobra stvar pri tem je, kot pravi mati Angelica, da bo Bog vseeno z nami, pa četudi naše odločitve niso najboljše. Takole pravi: “Če med potjo slučajno zgrešimo, bo iz naših napak naredil nekaj dobrega. Lahko se zanesete na to.”

Bog ve, kaj dela. Le zaupati moramo vanj in v njegov načrt za nas.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Urška Vintar.


ANIELKA ODCHODZI

Preberite še:
Mali angel Anielka odhaja domov. Njeni starši pa pišejo: “Srečni smo!”


FAMILY

Preberite še:
Kaj je dobro upoštevati pri vzgoji edinca?


UPSET WOMAN

Preberite še:
Kako se osvoboditi bolečih spominov iz preteklosti in zaživeti z veseljem

Tags:
osebna rast
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.