Aleteia logoAleteia logoAleteia
Tor, 18. junija |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

15 stvari, ki jih za nečake počne najboljša teta

AUNT,CHILD,CAR

Shutterstock

Maja Pintarič - objavljeno 25/01/19

Ko se ozremo v svoje otroštvo, so tete vedno del lepih spominov, so kot naše druge mame

Teta ima lahko svoje otroke ali ne, v vsakem primeru si z veseljem vzame čas tudi za nečake. Ti so tudi njeni otroci, čeprav jih ni rodila sama.

Teta kot zaveznica

Je oseba, ki v odnosu do nečakov ni obremenjena s starševskimi odgovornostmi, zato je ponavadi bolj sproščena. Ni čudno, da se teta zato lažje z nečaki pošali in pozabava. Ona ve, kako ravnati s starši svojih nečakov. Le kdo jih bolje pozna od nje, saj je mnogo let, vse od malih nog, živela z otrokovo mamo ali očetom.


MATKA Z CÓRKĄ

Preberite še:
Biti botra je …

Lahko je zelo povezana s primarno družino nečakov, ni pa njen del. Prihaja od zunaj, zato je sposobna misliti, opazovati in analizirati stvari z razdalje, osredotočena bolj na otroka, kar je lahko velika pomoč staršem pri vzgoji.

Ker so ti pogosto prezaposleni z mnogo skrbmi, se kaj hitro zgodi, da gre kaj neopazno mimo njih. A ne mimo tete! Z nečaki je zelo povezana. Rada jih ima, a se z njimi tudi pogaja, kajti modro postavljanje meja je bistveno pri vzgoji otrok, tudi nečakov.

15 zabavnih stvari, ki jih z nečaki počne najboljša teta:

Skratka, najboljša teta je tista teta, ki je prisotna v življenju svojih nečakov. Le kdo si ne želi takšne tete?
Preberite še:
Kratki film o psih vodnikih, ki bo ogrel vaša srca
Preberite še:
Usodni dogodki, ki nas čakajo v letu 2019


bostjan kmet

Preberite še:
“Oče mi je pustil, da sem naredil napake. A mi jih je nato tudi odpustil”

Tags:
družinaodnosi
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.