Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pon, 22. julija |
Aleteia logo
Zanjo
separateurCreated with Sketch.

Biti botra je …

MATKA Z CÓRKĄ

Megan Lewis/Unsplash | CC0

Aleteia Brazilija - objavljeno 01/02/18

... čudež ljubezni, s katero ljubimo otroka, ki ni prišel iz našega trebuha, ampak iz našega srca

V latinskem svetu je odnos med botro oziroma botrom in krščencem veliko intenzivnejši kot pri nas. Lahko bi rekli, da je botra kar “druga mamica”. Otroka spremlja, se mu posveča, ga vodi, vzgaja. Ponujamo kratko razmišljanje o tem, kaj pomeni biti botra v brazilski kulturi. Naj bo v navdih.


MITJA JANC BLAZ JANC

Preberite še:
Športni as stoji ob strani krščencu in bratu


JANEZ TURINEK

Preberite še:
Boter mora biti molitveni “odvetnik” varovanca, “tudi če je ta na najhujših drogah”
Preberite še:
Si boter ali botra? Sedem idej za dobro botrstvo

Biti botra pomeni brezpogojno ljubiti bitje, ki je bilo spočeto v tvojem srcu.Pomeni, da ti otrokova mati zaupa v varstvo svojega otroka, kot bi to bil tvoj otrok.Pomeni biti kar preveč posebna oseba za prejem tega daru in pomeni znati povrniti zaupanje; krščenci rastejo, botre se starajo, a ljubezen ostaja.Biti botra pomeni biti vedno prisotna.Pomeni biti mati, še preden se ti rodijo lastni otroci.Biti botra pomeni imeti nekoga, na kogar lahko paziš.In pomeni biti prisotna v življenju svojega krščenca ali krščenke.Pomeni biti prepričana, da bo otrok kasneje v življenju pogledal nazaj in rekel: “Moja botra je bila ob meni v vseh pomembnih trenutkih mojega življenja.”Prišel si, da razveseliš moje dni, dodaš pomen mojemu življenju.Ob tebi se znova učim, kako prijetno je biti otrok.Med vsemi stvarmi, ki so se mi v življenju že zgodile, me nič ni napolnilo z večjim ponosom, kot je to, da sem lahko tvoja botra!


KOBIETA W CIĄŻY

Preberite še:
Molitev za ženske, ki ne morejo zanositi


BOY PRAYING

Preberite še:
Namesto da otroke učite molitvic, jim pripovedujte o Jezusu
Preberite še:
10 nasvetov Janeza Boska za vzgojo otrok

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila brazilska izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Maja Pintarič.

Tags:
boterkrst
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.