Aleteia logoAleteia logoAleteia
Ned, 14. aprila |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

Če bi se radi znebili žalosti, premišljujte ob teh svetopisemskih besedah

PRAYER

Palidachan - Shutterstock

Sophia Swinford - objavljeno 11/01/19

Vsaka stvar potrebuje svoj čas …

Nobeno človeško bitje se v življenju ne more izogniti žalosti, veliki ali majhni. Žalost lahko preizkusi našo vero, vzdržljivost, moč … in potrpežljivost. Ena izmed največjih skušnjav v povezavi z žalostjo je ta, da jo potisnemo vstran in je ne želimo doživljati. Kot kristjani lahko celo sebe prepričamo, da je to naša dolžnost.


Baby Forrest without Limbs

Preberite še:
Potem ko se je njen otrok rodil brez nog in ene roke, je doživela čudež

Toda žalost, nadloge in skrbi so nam lahko v pomoč. Povejo nam, da nekaj ni tako, kot bi moralo biti, in to je dobro. Ko prestajamo izgubo, nas žalost znova potrdi v tem, da smrt ne prihaja od Boga. Od njega prihaja vstajenje. Ko nam ni jasno, zakaj smo žalostni, poglejmo na svoje življenje in se vprašajmo: “Kaj mi manjka? Zakaj sem nesrečen?”

Če smo dovolj potrpežljivi, da lahko čustvom pustimo prosto pot, v njih lahko najdemo celo modrost. V Svetem pismu piše: “Vse ima svojo uro, vsako veselje ima svoj čas pod nebom: Je čas rojevanja in čas umiranja, čas sajenja in čas ruvanja nasada. Je čas pobijanja in čas zdravljenja, čas podiranja in čas zidanja. Je čas jokanja in čas smejanja, čas žalovanja in čas plesanja.” (Pridigar 3,1-4)


LONELINESS

Preberite še:
Preprosto zdravilo za osamljenost?

Ko ste žalostni, molite to molitev

Oče v nebesih, moja čustva si mi dal kot dar, toda včasih jih ne doživljam tako. V času preizkušenj mi jih je pogosto težko prenašati in takrat si želim, da mi jih ne bi bilo treba občutiti. Zato Te danes prosim za otroško zaupanje v Tvojo previdnost. Ko svoje življenje izročam v Tvoje očetovske roke, Te prosim za milost, da bi lahko sprejel vsa svoja čustva, saj vem, da si mi za vsa določil čas. Prosim Te, da mi po tej žalosti nakloniš milost zaupanja, ozdravljenja in vodenja.Moj Jezus, Tvoja lastna žalost mi je prinesla odrešenje, zato Te prosim, da združiš mojo bolečino s Tvojo. Prosim Te, da smem stati ob Mariji ob vznožju Tvojega križa. Naj Tvoje usmiljenje odpre moje srce za Božjo milost, ki teče iz Tvoje prebodene strani.Amen.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Urška Vintar.


WOMAN,CRYING

Preberite še:
To so zdravila, ki preženejo žalost


TERAPIA

Preberite še:
Lahko duševne težave rešimo samo z molitvijo?


ANNA NOBILI

Preberite še:
“Stara sem bila 22 let, plesala sem ob drogu, v nedeljo pa sem hodila k maši”

Tags:
molitevosebna rast
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.