Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pon, 29. aprila |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

Kako v adventu ohraniti tišino in mir

ADVENT CANDLE

Geralt | CC0

Philip Kosloski - objavljeno 06/12/18

Molitev, ki zaobjame bistvo adventa in nam pomaga, da se pripravimo na božič

Adventni čas v cerkvenem letu je namenjen pripravi na praznovanje božiča. Žal v adventu ni vedno preprosto v srcih ohranjati mirnega duha, ko svet oglašuje svojo vsiljivo in hrupno različico božičnih praznikov.

Adventnega duha lahko na preprost način poskusimo zaobjeti s kratko molitvijo, ki jo je napisal nizozemski katoliški duhovnik Henri Nouwen. To je čudovita molitev, ki jo v adventu lahko molimo vsak dan in z njo ohranjamo duha tišine in miru.


ADVENT,CHRISTMAS

Preberite še:
To je cilj in smisel in konec adventa

Gospod Jezus, Gospodar luči in teme, pošlji svojega Svetega Duha nad naše priprave na božič.Mi, ki imamo toliko opravkov, iščemo miren kotiček, da bi lahko vsak dan prisluhnili Tvojemu glasu.Mi, ki nas tare toliko skrbi, se veselimo Tvojega prihoda na zemljo.Mi, ki smo tako obilno blagoslovljeni, hrepenimo po popolni radosti Tvojega kraljestva.Mi, ki imamo obtežena srca, iščemo radost Tvoje navzočnosti.Mi smo Tvoje ljudstvo, ki tavamo v temi in iščemo luč.Tebi kličemo: “Pridi, Gospod Jezus!”

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Mojca Masterl Štefanič.




Preberite še:
Čudovita simbolika adventnega venčka


META HALAS

Preberite še:
“Če sem se odločila biti žena, sem ‘pomočnica’ možu. To vlogo je treba vzeti zares”


STREET

Preberite še:
Kaj te dni potrebujemo bolj od klobas in “kuhančka”

Tags:
adventmolitev
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.