Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 26. aprila |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

V nosečnosti je doživela možgansko smrt, a je po štirih mesecih rodila dvojčka

FRANKIELEN ZAMPOLI

Reproduccion | Facebook

Aleteia Brazilija - objavljeno 05/12/18

Še ena pretresljiva zgodba o tem, kako v najtežjih trenutkih zmaguje lepota življenja

Dvojčka Azaphi in Ana Victoria sta se rodila pri sedmih mesecih starosti. Ob rojstvu sta tehtala vsak dober kilogram. Prve mesece sta preživela na oddelku za intenzivno terapijo in nedonošenčke v bolnišnici v mestu Paraná v Braziliji.

Rojstvo dvojčkov je pomenil višek boja za življenje. Mamica Frankielen da Silva Zampoli je v drugem mesecu nosečnosti pri svojih 21 letih doživela hudo možgansko krvavitev. Kmalu zatem so zdravniki ugotovili možgansko smrt. Ona ni imela več možnosti za življenje, a v njej sta še vedno bili dve srčeci, ki sta želeli živeti.


Ana Beatriz Frecceiro Schmidt

Preberite še:
V začetku nosečnosti so ji odkrili raka, a splavu je rekla ne in …

Boj za otroka

Takrat se je začel boj, da bi obdržali nosečnost in rešili otroka. Veliko strokovnjakov je za štiri mesece priskočilo na pomoč. Nenavadno nosečnost so spremljali zdravniki, medicinske sestre, strokovnjaki za prehrano, fizioterapevti in celo glasbeni terapevti, da bi posnemali ljubezen in nežnost, ki jima ga mama na žalost ni mogla več nuditi.

Največji izziv je bil ohraniti krvni pritisk in ustrezno raven kisika, hormonov in hranil, ki jih dojenček potrebuje za zdrav razvoj. Vse se je dobro končalo. Po 123 dneh boja se materino telo ni več odzivalo. Takrat so se zdravniki odločili za carski rez.

Danes družina živi z mešanimi občutki, med veseljem nad zmagoslavnim rojstvom dojenčkov in žalostjo ob smrti bojevniške mame Frankielen.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila španska izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Jasmina Rihar.


SLATTERY CHILDREN

Preberite še:
Čudežni četverčki, ki skoraj ne bi prišli na svet


ZMĘCZONA MATKA

Preberite še:
Tri molitve za preobremenjeno mamo


SAD COUPLE

Preberite še:
Kako splav vpliva na očete? Pet moških razkrilo svojo izkušnjo

Tags:
nosečnostsmrt
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.