Aleteia logoAleteia logoAleteia
Ned, 26. maja |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

V začetku nosečnosti so ji odkrili raka, a splavu je rekla ne in …

Ana Beatriz Frecceiro Schmidt

Ana Beatriz Frecceiro Schmidt (Arquivo Pessoal) via Sempre Família

Sempre familia - objavljeno 28/10/18

Ani Beatriz iz Curitibe so pri dveh mesecih nosečnosti, ko je nosila malo Louise, odkrili raka. Čeprav so ji svetovali splav, je ona izbrala življenje

Ana Beatriz Frecceiro Schmidt je 32-letna bančna uslužbenka iz Curitibe v Braziliji, ki je doživela kruto soočenje z eno najhujših dilem, ki lahko doletijo žensko. Sta bila pa zato njen odziv in odločitev zelo pogumna. Ko je bila noseča komaj dva meseca, ji je zdravnik podal diagnozo – rak dojke – in ji svetoval, naj splavi otroka. Splav je odklonila in se kljub tveganju odločila za zdravljenje, danes pa lahko v svojem naročju pestuje svojo hčerkico.

Bia, kot kličejo Ano Beatriz, že ima enajstletnega sina, ki mu je ime Matheus, 22-mesečnega sina Daniela, pred dobrega pol leta pa je postala še mamica mali Louise. Bia pripoveduje, da je vedno želela imeti hčerkico. Ko je imel Daniel komaj sedem mesecev, je ugotovila, da je tretjič noseča. Po prvotnem šoku je v sebi začutila gotovost, da zdaj prihaja njena deklica. “Skupaj z Louise je Bog pošiljal tudi moč za vse tisto, kar je prihajalo,” pripoveduje Bia v

.


UPSET WOMAN

Preberite še:
Tudi vi med ljudmi veljate za čudaka, če poveste, da ste proti splavu?

Diagnoza

Bolezen so ji odkrili, ko je imel Daniel devet mesecev in ga je ravno nehala redno dojiti. “Bila sem zaskrbljena. Ko sem si pregledovala dojko, sem začutila zatrdlino.” Naslednji dan je šla na ultrazvok dojk in zatem je opravila še biopsijo, ki je potrdila bolezen.

Ko je njen zdravnik izvedel za diagnozo in za čas nosečnosti, ji je predlagal, da naredi splav, ki pa ga je Bia zavrnila.

“Verjamem v življenje in v ljubezen. Nikoli bi ne žrtvovala nje za to, da bi rešila sebe,” je pojasnila. “Nobene pravice nisem imela, da bi to storila. Ali bi živeli skupaj ali pa bi umrli skupaj. Borila sem se za naju obe in sva preživeli.”


KELLY CLEMENTE

Preberite še:
18-letnica, ki je ignorirala svoje prijatelje in namesto splava izbrala posvojitev

Ana Beatriz Frecceiro Schmidt
Ana Beatriz Frecceiro Schmidt (Arquivo Pessoal)

Božja previdnost

Bolezen je bila sicer v družini, saj je za rakom umrla tudi babica po mamini strani, stara pa je bila komaj 39 let. Ko je bila Bia noseča s prvorojencem, je bila stara 20 let, zaradi bolezni v družini pa je redno opravljala ultrazvok dojk. Zaprosila je tudi za gensko kartiranje, ki bi pokazalo, koliko možnosti ima za bolezen v prihodnosti, vendar ni prišla do tega pregleda.

“Če bi takrat naredila ta pregled, bi prej vedela za verjetnost raka na dojki in tudi na jajčnikih,” je pojasnila in dodala, da danes na vse skupaj gleda kot na Božjo previdnost. “Takrat bi mi verjetno odstranili dojke in tudi jajčnike. Če bi se to zgodilo, pa ne bi imela še dveh otrok.”


HUG

Preberite še:
Anna je želela narediti splav, nato pa jo je poklical papež Frančišek

Zdravljenje

Ker z zdravnikom nista našla skupnega jezika, je poiskala novega, ki jo je pri njeni odločitvi podpiral. 15. avgusta 2017 so Bii odstranili celo dojko, vključno z bezgavkami. Pooperativno obdobje je bilo zaradi nosečnosti težko. Ni mogla jemati antibiotikov, niti protivnetnih zdravil.

“Odstranili so mi celo dojko, mišice, živce in vse bezgavke pod pazduho. Nisem jemala močnih zdravil, tako sem se odločila,” je povedala.

Presenečenje so bile posamezne kemoterapije, ker ni doživljala slabosti, ki so sicer pri takšnih primerih značilne. Pravi, da so ji pravzaprav dale še več moči. “Vedela sem, da se borim za naju obe in da moram biti v redu, da kemoterapija ne bi prizadela moje dojenčice,” je pojasnila in priznala, da je moč, ki ji je pomagala preživeti obdobje zdravljenja, črpala predvsem v krščanski veri. Vsakokrat, ko se je počutila šibko, je v molitvi iskala moč. “Imam močno vero v Boga in vem, da imata moje in Louisino življenje nek namen.”

Danes je Louise stara osem mesecev in je popolnoma zdrava. Bia je stara dvaintrideset let in je ozdravljena raka. V začetku poletja so ji lasje, ki so med kemoterapijo izpadli, začeli znova rasti. Takrat je imela tudi zadnjo kemoterapijo in zdaj je začela s hormonsko terapijo, ki telesu preprečuje proizvajanje odvečne količine hormonov, ki bi utegnili povzročiti novo bolezen.

“Imela sem raka, vendar rak nikoli ni imel mene,” se spominja mlada mamica.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila brazilska izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Maja Pintarič.


CLAIRE CULWELL

Preberite še:
Dvojčica, ki je preživela splav. Svetu želi sporočiti to …


GIULIA MICHELINI

Preberite še:
“Sin, ki sem ga želela splaviti, mi je rešil življenje”


MALUTKA RĘKA DZIECKA

Preberite še:
“Ob smrti otroka se čas ustavi, najin svet se je postavil na glavo”

Tags:
bolezennosečnost
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.