Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pon, 17. junija |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

“Martinovo je dan druženja s prijatelji, kupci, z vsemi, ki so nam med letom pomagali”

BARKOLA

TATJANA SPLICHAL | DRUŽINA

Zakonca Tadej in Sanja Kavčič

Lojze Grčman - objavljeno 10/11/18

Martinovo vselej ponuja tudi razmislek o kulturi pitja. Svoj pogled nanjo in na delo svoje kmetije je strnil mladi vinar Tadej Kavčič iz Dornberka

Tadej Kavčič je vinogradnik in vinar z Goriškega. Njegova kmetija se imenuje Barkola. V krogu ožje in širše družine se na njej ukvarja še s turizmom, prašičerejo, perutninarstvom, sadjarstvom in peko domačega kruha. Kmetijstvo mu je bilo položeno praktično že v zibelko. Da bo nadaljeval žlahtno tradicijo štirih rodov pred sabo, pa se je odločil že v osnovni šoli in vsakodnevno prakso na kmetiji združil z višjo in visoko izobrazbo.
Preberite še:
Mož iz Vipave, ki se je zapisal v rusko zgodovino

Za lažjo predstavo o obsegu dela: na Barkoli na osmih hektarih vinogradov vsako leto pridelajo okrog 80.000 litrov vina ter vzgojijo 25.000 kokoši nesnic in od 20 do 25 prašičev. Delo si seveda delijo. Za fizična opravila na kmetiji skrbita z očetom. Žena Sanja, s katero imata štiriletno hči in dveletnega sina, ima na skrbi turistični vidik in prodajo vina doma ter gospodinjstvo. Zdaj 30-letni Tadej je lastnik kmetije od lani, njeno polovico pa upravlja že desetletje.


BORIS KRETIC

Preberite še:
Duhovnik, ki se je izkopal iz brezna alkohola

Ob prazniku martinovega smo se z mladim vinarjem, ki se vse bolj uveljavlja, pogovarjali o kulturi pitja, družinskem vidiku kmetije in prepletanju tradicije ter nenehnega preizkušanja novosti. “Dela na kmetiji ne smeš opravljati s težavo. Če je tako, si ‘pečen’. Nisi zadovoljen niti z izdelkom niti s sabo,” razmišlja Tadej.

Še več Tadejevih pogledov najdete v fotogaleriji:

Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.