Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sob, 20. julija |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

Kako preprečiti, da bi zaradi poraza obupali

unemployed_shutterstock_682490407

Por HNK/Shutterstock

Calah Alexander - objavljeno 03/11/18

Za uspeh vam mora najprej spodleteti

Vsem se je verjetno že zgodilo. Zavrnitev, poraz. Pa naj bo to na osebnem ali profesionalnem področju. Dejstvo je, da se stvari vedno ne morejo razplesti tako, kot bi želeli, ne glede na to, koliko truda smo morda vložili v neko stvar.

Čeprav je na začetku težko, bomo čez čas spoznali, da so slabe stvari in razočaranja, ki nam pridejo na pot, lahko odlična odskočna deska. Za nekaj boljšega.


PETRA ŠKARJA

Preberite še:
“Če bi delala od jutra do večera, bi bil to največji osebni neuspeh”

Ne izguba, ampak preusmeritev

Uspeh se ne gradi na uspehu, ampak na neuspehu. Gradi se ga na frustracijah, strahovih, ki jih moramo premagati. Včasih moramo globoko pasti, da bi lahko vedeli, kje zares stojimo. Vsakič ko smo zavrnjeni in zato izgubimo nekaj, za kar mislimo, da je dobro, se spomnimo, da gre pravzaprav za preusmeritev k nečemu boljšemu.

To niso samo prazne besede. Strah, dvom, frustracije, obup … vse to spremlja človeka ob zavrnitvi in takrat, ko mu spodleti. Stremeti pa mora k temu, da trenutek obupa spremeni v odločenost. Pri tem ne gre za čudežno preobrazbo, ampak gre za odločitev. Odločitev, da nadaljuje, da išče nekaj drugačnega, nekaj boljšega. In kar je zelo pomembno: tvega tudi, da mu bo znova spodletelo.


GIRL,DEPRESSED

Preberite še:
Zakaj nam je tako težko sprejeti, da se motimo?

Nihče ne tvega brez strahu. A pravi pogum je to, da vztrajamo kljub strahu in da verjamemo, da poraz ne bo trajal dolgo.

Včasih se vrata ne odprejo zato, ker tisto, kar je za njimi, ni namenjeno vam. Res pa je tudi, da si boste morda morali izrezati kar svoja vrata.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Barbara Oprčkal.


FRUSTRATION

Preberite še:
Zakaj sin ne ve, kaj bi počel v svojem življenju?


NURIA CHINCHILLA

Preberite še:
“Žalostno je, če šef ne razume, da morajo starši ob primerni uri domov k družini”


MORNING WOMAN GIRL

Preberite še:
Kako začeti dan, da ne bo že jutro polno nerganja

Tags:
osebna rast
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.