Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pon, 17. junija |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

10 svetopisemskih citatov, s katerimi lahko premagamo vsakdanje izzive

HAPPY,JOYFUL,WOMAN

Shutterstock

Valerio Evangelista - objavljeno 16/10/18

Vsak od nas kdaj potrebuje malo spodbude. V Svetem pismu jih ne manjka

Ni pomembno, ali si moški ali ženska, mladostnik ali starejši, uradnik ali vodja podjetja: danes, v tem trenutku, se soočaš z izzivom ali se nanj pripravljaš.

Pogosto imajo ljudje pri težavah in ovirah dva ekstremna in nasprotujoča si pristopa, ki pa sta kljub temu napačna: nekateri menijo, da je življenje nenehno trpljenje, za katerega se ni vredno bojevati, drugi pa so mnenja, da je vse enostavno in da se ni potrebno boriti za to, kar si želijo. Oboje je zelo zgrešeno!


WOMAN PRAYING

Preberite še:
Ko izgubiš ljubljeno osebo ‒ citati iz Svetega pisma, ki so vir tolažbe

To velja tudi in še posebej v življenju kristjana. Kolikokrat ste se že vprašali: “Gospod, zakaj se to dogaja ravno meni?” Morda smo kdaj tudi pokazali na brata v stiski, kakor da bi mu hoteli povedati: “Če bi Bog bil s teboj, se ti to ne bi zgodilo.” Morda, ne da bi se tega zavedali in ne nujno z besedami, kar je še slabše.

Polnost življenja v Kristusu ne pomeni “pomanjkanje težav”. Hoja za Mesijo je včasih pravzaprav izvor naših težkih trenutkov. Biti kristjani, slediti Tistemu, ki je premagal svet, pomeni nekaj čisto drugega: pomeni dobiti moč, zato da lahko “bijemo dober boj”.


WOMAN TAKING TIME

Preberite še:
Vas je strah? Citati iz Svetega pisma, ki vam bodo vlili pogum

Zato vam ponujamo seznam – ki zagotovo ni popoln – 10 citatov iz Svetega pisma, ki govorijo o pogumu, ki ga moramo imeti, da se lahko bojujemo proti grehu in tegobam življenja. Ne glede na razmere, s katerimi se soočate, ne obupajte: res je, nosili boste križe, ampak On je premagal svet!

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila italijanska izdaja Aleteie. Prevedel in priredil Igor De Luisa.


WOMAN

Preberite še:
Sedem citatov velike svetnice, ki bi jih morala prebrati vsaka ženska


MĘŻCZYZNA Z BIBLIĄ

Preberite še:
10 citatov iz Svetega pisma za jutranjo meditacijo


SABINA GOSENCA

Preberite še:
Bila je ujetnica časa, rak pa jo je naučil, kako reči ne

Tags:
osebna rast
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.