Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sob, 20. aprila |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

Kaj, če sploh kaj, lahko ustavi animatorje?

WEB 3 ANIMATLON (18)

GREGA VALIČ SDB

Lojze Grčman - objavljeno 04/09/18

Tretji Animatlon je v velikem slogu zaokrožil še eno ustvarjalno poletje oratorijev. Preverite v obsežni fotogaleriji

“Upam, da se jih ne bo preveč prehladilo,” si je po Animatlonu, ki je potekal v Želimljah, zaželel vodja projekta Oratorij Slovenija BoštjanJamnik. Animatorjev za sklepno prireditev ni ustavil niti sobotni dež. Vseeno se jih je zbralo kar 400 iz okrog 50 župnij. Ramen nikakor niso stiskali pod dežnike, ampak so opravili tudi na primer s serijo vodno-blatnih preizkušenj.


ORATORIO

Preberite še:
V zakulisju oratorija: “Včasih si že tako utrujen, da se ti ne da več domov”

Oratoriji v številkah

Oratoriji so tudi v tem poletju spisali zgodbo o uspehu. Zadnje podatke še zbirajo, a bilo jih je približno 290, udeležilo se jih je 23 tisoč otrok, za katere je skrbelo 6.500 animatorjev.

[protected-iframe id=”b1001ded1940913b25f40d88d7404389-133580111-130922336″ info=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fdonbosko.slovenija%2Fvideos%2F231187610882204%2F&show_text=0&width=560″ width=”560″ height=”315″ frameborder=”0″ style=”border:none;overflow:hidden” scrolling=”no”]

“Vsekakor gre za pomembno gibanje v Cerkvi. Zelo nas veseli zavzetost animatorjev, pripravljenost narediti marsikaj, ustvarjalnost. Navdušuje spoznanje, kaj vse so mladi zmožni,” se mladinske energije veseli Jamnik s poudarjeno željo, da bi se z oratorijskih tednov prenesla na vse leto sodelovanja po župnijah v najrazličnejših vlogah.


ORATORIJ

Preberite še:
Kaj oratorij prinaša 22 tisoč otrokom in njihovim staršem?

Animatlon, ki so ga pomagali pripraviti medškofijski odbori Oratorija Slovenija, je letos potekal v znamenju 30-letnice oratorijev na Slovenskem. Program je prepletal sveto mašo, druženje in animatorski oviratlon.

Ta je ponudil številne preizkušnje, nekatere tudi precej zahtevne, ki so skupine sodelujočih še bolj povezale. Kot oratoriji: raznovrstni izzivi se oplemenitijo v osebnostno rast.

Kanček vzdušja z Animatlona najdete na fotografijah Grege Valiča:

Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.