Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pon, 29. aprila |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

Kaj sporočamo s svojim slogom oblačenja?

woman-3060784_960_720

pixabay

Luz Ivonne Ream - objavljeno 27/07/18

Slog oblačenja je osnova za našo samopodobo, način, na katerega se predstavimo drugim

Zelo se mi je vtisnil v spomin stavek mehiškega igralca Jorgeja Lavata: “Zadržanost je eleganca lepote”. Jasno, saj je manj več. Lahko pa povzamemo dve misli, ki jih pripisujejo venezuelski modni oblikovalki Carolini Herrera: “Eleganca ni le v tem, kar uporabljamo, ampak v tem, kako se obnašamo, kako govorimo, kaj beremo.” “Nekateri čutnost mešajo z goloto in vulgarnostjo. Bolje je, da ohranimo skrivnostnost.”


GIRL WITH SUNGLASSES

Preberite še:
Kakšna sončna očala pristajajo vašemu obrazu?

Zunanja podoba je to, kar ljudje najprej vidijo, zato moramo zanjo vedno skrbeti. Pomembno je, da razvijemo svoj osebni slog oblačenja in pri tem ne skušamo nikogar posnemati, ker bomo le tako lahko navzven pokazali tisto, kar v resnici smo, kakšne kreposti živimo in po kakšnih vrednotah se ravnamo: je naš osebni pečat. Z njim drugim sporočamo, kdo smo, ne da bi spregovorili eno samo besedo. Naš slog je naš edinstven podpis.


SOPHIE HABSBURG

Preberite še:
Sophie Habsburg: Današnja moda uničuje našo ustvarjalnost

Osebnost je tisto, kar smo v svojem bistvu, in pogosto navzven tega ne znamo ustrezno izraziti. Zato moramo najprej vedeti, kdo v resnici smo, prepoznati vrednote, ki nas usmerjajo in ki podpirajo naše življenje, da bi lahko odkrili svoj slog oblačenja in tako navzven pokazali podobo, ki je skladna z nami samimi.

FASHION
Globalmoments - Shutterstock

Idealno je, da je naš slog usklajen z našo osebnostjo, saj se z njim lahko razlikujemo od drugih in se pokažemo kot uravnovešene in vase prepričane osebe. Pri tem ne gre za to, da bi nosili znamke, da bi se s tem ali onim kosom oblačila našemili ali da bi se naličili kot manekenke. Zaradi najdražje ali najbolj elegantne obleke še nismo vrednejši. To v ničemer ne doda k našemu dostojanstvu.

Pomembno pa je, da ne nosimo ponarejenih blagovnih znamk oz. ponaredkov. Glede na to, da naš način oblačenja odraža to, kar smo, nam verjetno ni v interesu, da bi samega sebe kazali kot ponaredek.


WOMEN IN SWIMSUIT

Preberite še:
Kakšen model kopalk izbrati glede na vašo obliko postave?

Če želimo resnično pokazati svojo celostno podobo, se moramo obleči od znotraj navzven, torej da skozi obleko skušamo pokazati svojo notranjost. Lahko nas obleče najboljši stilist in naliči najboljši mojster ličenja, a če globoko v sebi nismo zasidrani in nimamo osebnega dostojanstva, bomo v trenutku, ko bomo obrisali ličilo in slekli obleko, še naprej ista oseba – negotova, neizrazita in brez žara.

Ob naslednji izbiri oblačila se vprašajte: “Kdo sem in kakšno podobo želim pokazati svetu?” Spomnite se, da vas mora obleka dopolnjevati, da mora biti skladna z vašo starostjo in obliko telesa, z vašim življenjskim slogom in dostojanstvom. Vse naj bo skladno s tem, kar ste.




Preberite še:
Česa nas o življenju lahko naučijo najslavnejše modne oblikovalke?

Podoba je skladnost in sporoča dve osnovni stvari: najprej odseva, kar je v vas najboljšega – samozaupanje in dostojanstvo, za verujoče pa tudi dostojanstvo Božjih otrok –, nato pa izraža povezanost, da sta oseba in podoba res eno.

Skromnost in zadržanost nista stvar mode, ampak življenjskega sloga.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila španska izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Jasmina Rihar.


MAJA PRETTNER

Preberite še:
Režiserka, ki je ne ustavijo niti hrvaški nogometaši


JUAN DE CACERES,BARTENDER,PRIEST

Preberite še:
Nekoč je “spovedoval” za šankom, zdaj lahko zares


MAN

Preberite še:
Človek je odgovoren za to, kar dela, ne za to, kar čuti

Tags:
moda
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.