Aleteia logoAleteia logoAleteia
Tor, 25. junija |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

Molitev za domovino – preženimo brezbrižnost

WOMAN PRAYING

Shutterstock

Aleteia - objavljeno 19/06/18

Duhovne dejavnosti, s katerimi lahko pripomoremo k boljši Sloveniji

Pred dnevom državnosti poteka devetdnevnica za domovino. Škofi prek valov Radia Ognjišče vsako jutro ob 5.00 molijo rožni venec. Molitvi se je mogoče pridružiti pred radijskim sprejemnikom ali osebno v radijski kapeli v Šentvidu nad Ljubljano.

V sredo, 20. 6., pa se bo ob 18. uri v ljubljanski stolnici Sv. Nikolaja začelo 24 ur molitve in posta za domovino. Pridružite se mu lahko osebno ali se s prijavo na spletni strani nasa.domovina.si prijavite v molitveno verigo.

FLAG CHURCH
TATJANA SPLICHAL | DRUŽINA

Geslo letošnjega osmega dne molitve in posta za domovino pred dnevom državnosti je navedek iz Cankarjevega dela Bela krizantema “Prijatelj, globlje poglej!” Cilj pa je med drugim spopad z brezbrižnostjo do različnih pomembnih vprašanj in tem, tudi do domovine in njenih korenin, ki se je globoko zajedla v slovensko družbo.


SLOVENIAN COUNTRYSIDE

Preberite še:
Molitev za boljšo Slovenijo

Svet postaja blatna mlaka

“Ta brezbrižnost je dejansko strah pred bolečino, pred drugimi ljudmi, pred skupnostjo in pred Bogom. Svet postaja blatna mlaka, ki se izogiba resnice, ureditve, svobode, prepiha, življenja. Bolj ko se ljudje bojijo bolečine drugih in svoje bolečine, bolj se veča strah in negotovost. V strahu pred bolečino in drugačnostjo odrivajo uboge, brezdomce, begunce, starejše, tujce,” molitveni namen utemeljujejo organizatorji.


ARNAUD BELTRAME

Preberite še:
“Njegov smisel življenja je bil braniti domovino”

Sijajno kristjanovo orodje za spremembe, lastne in družbene, je molitev. “Molitev je zavedanje Božje prisotnosti. Molímo za to, da bomo pred Bogom ponižni, da ne bomo pod vplivom demonov, da se za dosego ciljev ne bomo posluževali laži in zlorabljali pravnih sredstev, da bomo prepustni za Božjo svetlobo, da bomo imeli državnike, ki bodo živeli za politiko in ne od politike. Molimo, da bi znali in zmogli odpuščati. Molimo, da ne bomo delali zaradi zemeljske slave, temveč bomo vse svoje moči usmerili za doseganje Božjega kraljestva,” pa razmišlja duhovnik Bogdan Vidmar, v preteklih letih eden glavnih snovalcev projekta.


SLAVKA CEKUTA

Preberite še:
“Albanske ženske sem doživljala kot umetnice življenja”


VALERIA ROJAS PIPP

Preberite še:
Slovenka iz Venezuele: Odrasla sem tu, študirala, zdaj pa moramo uiti. Grozno


DUNCAN HALDANE

Preberite še:
Nobelov nagrajenec, za katerega le redki vedo, da je Slovenec

Tags:
molitev
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.