Aleteia logoAleteia logoAleteia
Tor, 23. julija |
Aleteia logo
Zanjo
separateurCreated with Sketch.

5 stvari, ki se jih ženske naučijo šele, ko postanejo mame

MATKA Z DZIECKIEM

Joshua Rodriguez/Unsplash | CC0

Sempre familia - objavljeno 25/05/18

Otroci lahko mame nehote veliko naučijo o njihovih krepostih, sposobnostih in čustvih

Pogosto imajo očetje osrednjo vlogo pri vzgoji, vendar so stvari, ki jih lahko naučijo le otroci. Zato je materinstvo edinstvena učna in izkustvena pot in tukaj je nekaj dejstev, ki jih ženske razumejo šele, ko postanejo mame:

1. Resničen pomen ljubezni

Ljubezni do otroka se ne da pojasniti. Gre za nesebično ljubezen brez osebnih ambicij. Zaradi nje je mati sposobna presegati svoje zmožnosti in opravljati junaška dejanja. Vse, da bi zaščitila svoje otroke.


REBACK FAMILY

Preberite še:
Mama, ki svojih 16 otrok šola doma, piše blog in vodi dobrodelno ustanovo

2. Notranja moč

Pridejo težki dnevi, ko je mama utrujena in nima niti trenutka zase. A se tudi takrat ne vda, ker jo materinstvo krepi in išče rešitve ter moč tam, kjer se zdi nemogoče, zato da lahko odpušča, sprejema in gre naprej, da bi otrok dobil najboljše.

MOTHER
Monkey business images - Shutterstock

3. Dajati vse in ničesar pričakovati

Že od nosečnosti naprej se mama preda novemu življenju in ko se otrok rodi, začne mati živeti zanj. Prebedi cele noči, skrbi za dojenčka, otroku pomaga pri šolskih nalogah, ob njem je, ko joka zaradi nesrečne ljubezni. Materinska ljubezen ničesar ne pričakuje v zameno.


ANA BREZNIK AND PETRA KMETIČ

Preberite še:
“Svetu želiva povedati, da je lepo biti študentska mama”

4. Vrednost majhnih stvari

Nedvomno otroci veliko naredijo za to, da mame vidijo svet v drugačni luči. Veliko bolj cenijo preprost pogled, objem, nasmeh, otroško igro, sončen nedeljski dan z malimi. Vsi ti trenutki dajejo življenju smisel. Za mamo je vsak dan, ko jo doma pričakajo otroci, ko je navzoča ob njihovih trenutkih uspehov in zmag ali ko jo pokliče kateri od otrok, ki je daleč od doma, razlog za srečo.

5. Odkritje nepoznanih sposobnosti

Potrpežljivost, samoobvladovanje, ustvarjalnost. Matere skozi materinstvo odkrivajo, da so sposobnejše, kot so menile, da so, odkrivajo pa tudi svoje skrite talente. Z drugimi besedami, skozi materinstvo mame postajajo boljše osebe.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila španska izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Jasmina Rihar.


JLO

Preberite še:
Tako se je Jennifer López spremenila, ko je postala mama


Working woman

Preberite še:
Kaj lahko svoje otroke nauči mama, ki je zaposlena?


MOTHER CHILD

Preberite še:
18 kratkih in jasnih nasvetov proti izgorelosti za mame

Tags:
družinaotroci
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.