Aleteia logoAleteia logoAleteia
čet, 28. marca |
Aleteia logo
Novice
separateurCreated with Sketch.

K Mariji Pomagaj bodo poromali Modrijani in številni drugi znani glasbeniki

Basilica of St. Mary Help of Christians

ANDREJ PRAZNIK | DRUŽINA

Brezje ‒ Ob največjem Marijinem prazniku bo slovesno somaševanje na trgu pred baziliko Marije Pomagaj ob 10. uri vodil ljubljanski nadškof metropolit Stanislav Zore.

Barbara Oprčkal - objavljeno 21/05/18

Slovesna prireditev s številnimi znanimi slovenskimi glasbeniki pri Mariji Pomagaj

Že čez nekaj dni, 24. maja, bo na Brezjah še prav posebej slovesno, saj bodo s prireditvijo Marija Prečista, vseh milosti vir obeležili 155. obletnico prvega čudeža pri Mariji Pomagaj, pa tudi 30. obletnico imenovanja brezjanske cerkve za baziliko.


POPE PRAYING VIRGIN

Preberite še:
Kako papež Frančišek pojasnjuje molitev zdravamarija vrstico za vrstico

Praznik približati vsem

Na prireditev so zato povabili številne znane slovenske glasbenike, ki so se z veseljem odzvali povabilu. “S tem želimo pokazati, da so ljudje, ki romajo k Mariji, zelo različni. K njej na primer prihajajo tudi številni znani Slovenci,” nam je v pogovoru pojasnila vodja Romarskega urada Brezje Andreja Eržen Firšt. Glavni namen prireditve je, da z nastopajočimi, kot ambasadorji dobre volje, pokažejo, da vera ni samo za starejše ljudi, ampak za vse. Tudi za mlade.

“Prvi naš vzgib in namen je bil veselje. Predvsem veselje v veri, veselje v zahvaljevanju, v priprošnji in hvaležnost. Dobra volja in upanje. Tega v zadnjem času manjka,” je povedala.


ROSARY

Preberite še:
Nekaj namigov, kako lahko svojim otrokom podarite krščanski dom

Zahvala za milosti in priprošnja za nadaljnje varstvo

22. septembra 1863 je bila ozdravljena deklica Mica Tavčar iz Begunj. “To je bilo prvo znano milostno ozdravljenje na Brezjah. Po njem je Marija opozorila kristjane, da bo odslej tu milosti delila ter jih povabila, da se v potrebah zaupljivo obračajo semkaj.” Tako je zapisano v pričevanjih ob ozdravitvi.

Na Brezjah se zato na ta dan želijo Mariji zahvaliti za vse milosti, ki jih prejemajo po njej, hkrati pa tudi prositi, da jih spremlja in varuje še naprej.

Kdaj in kje?

Prireditev bo ob 20. uri na trgu pred baziliko pri zunanjem oltarju.

Na njej bodo nastopili: Modrijani, Marko Vozelj, Isaac Palma, Manca Izmajlova, Marko Fink, Ivan Hudnik, Irena Vrčkovnik, Hišni ansambel Avsenik, Gajst’n Band in Anita Kralj Pavkovič. Prireditev bosta povezovala Bernarda Žarn in Jure Sešek.

Vsi nastopajoči so se odpovedali honorarju, vstop pa je prost.

Lepo vabljeni, da skupaj počastimo praznik Marije Pomagaj.


LADY OF LOURDES AND NUTELLA

Preberite še:
V čem je skrivnost Nutelle? Vsega je “kriva” lurška Marija


VIRGIN

Preberite še:
10 stvari, ki jim je Marija rekla ne


OUR LADY OF FATIMA,VATICAN

Preberite še:
Tretja fatimska skrivnost

Tags:
Marija
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.