Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 26. aprila |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Kar dva pojoča duhovnika in redovnica, ki je zmagala v italijanskem šovu

SINGING PRIESTS AND NUN

PRINTSCREEN YOUTUBE / Andrea Raffin | SHUTTERSTOCK / TWITTER

Barbara Oprčkal - objavljeno 04/05/18

Spoznali ste že irskega duhovnika, ki pa še zdaleč ni edini, ki svojo vero širi tudi s petjem

Pred dobrim tednom je irski duhovnik Ray Kelly nastopil v angleškem šovu Britanija ima talent. Z interpretacijo pesmi Everybody Hurts skupine REM je presenetil vse, tudi najstrožjega sodnika v tem šovu Simona Cowella.

A Kelly ni prvi “Božji izbranec”, ki se je odločil, da bo svoj talent pokazal celemu svetu. Pred njim sta gledalce navdušila že italijanska redovnica in španski duhovnik. Oba sta nastopila v priljubljeni oddaji The Voice (Glas).


BRITAIN'S GOT TALENT

Preberite še:
Duhovnik nastopil v oddaji talentov in pustil vse odprtih ust

Pojoča sestra Cristina

V italijanski različici oddaje je leta 2014 presenetila 25-letna sestra Cristina Scuccia s Sicilije in na koncu celo zmagala. O njej so se razpisali vsi svetovni mediji.

Po svojem prvem nastopu je dejala: “Imam dar, ki ga dajem vam. Ali ne bi moralo biti tako?”

Eden izmed mentorjev v oddaji jo je najprej vprašal, ali poje tudi pri svetih mašah, in ko je sestra odgovorila pritrdilno, je v smehu dejal: “Če bi te spoznal v cerkvi pri maši, ko sem bil še otrok, bi bil danes gotovo papež.”

Oglejte si njen prvi nastop v oddaji, ko je šokirala vse štiri mentorje in navdušila občinstvo. 


MARTIN GOLOB

Preberite še:
Martin Golob – v traktorje zaljubljeni župnik, ki igra playstation, ministranti pa ga obožujejo

Španski duhovnik, ki je želel postati pevec, nato pa odgovoril na nekoliko drugačen klic

Leto pozneje se je španske različice oddaje udeležil duhovnik Damian Maria, sicer župnik v eni izmed župnij v Madridu. Za nastop ga je opogumila prav sestra Cristina, saj se je želel na tekmovanje prijaviti že prej, a si ni upal.

“Bog mi je dal dar in vem, da ga moram deliti,” je povedal v enem izmed svojih intervjujev.

Damián Maria je odraščal v Granadi in že zelo zgodaj začel peti s svojo babico, ki je bila prav tako pevka. Zelo rad je gledal film Moje pesmi, moje sanje in tudi sam sanjal, da bi nekoč postal igralec ali pevec.

Na koncu je sicer odgovoril na nekoliko drugačne vrste klic. Leta 2013 je postal duhovnik in delal tudi kot misijonar v Indiji in Hondurasu.


YOUNG WOMAN IN CHURCH

Preberite še:
Hej, duhovniki, ali želite, da se milenijci vrnemo v Cerkev?

Številni so se spraševali, ali so mu njegovi nadrejeni sploh dovolili, da se prijavi za nastop v oddaji, in v zvezi s tem je Damian pojasnil: “Za dovoljenje sem vprašal našega škofa. Dal mi je nasvet, a nikoli ni skušal preprečiti, da bi nastopil v resničnostnem šovu.”

Njegov nastop v oddaji si lahko ogledate v videu.

Tako kot sestra Cristina je tudi Damian čez noč postal prava senzacija. Pri tem pa je najpomembnejše to, da tako Damian kot sestra Cristina in zdaj Kelly svoj talent uporabljajo za to, da širijo vero in da pokažejo, da je to nekaj lepega in nekaj, kar nas lahko osrečuje.


CIEKAWE ZDJĘCIA JANA PAWŁA II

Preberite še:
Sveti Janez Pavel II., kot ga še niste videli


SILENT PLACE

Preberite še:
Tiho mesto: najbolj nepričakovano verski film leta


COLLAGE OF STARS

Preberite še:
Mladi zvezdniki, ki so premagali zasvojenost

Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.