Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 29. marca |
Aleteia logo
Zanjo
separateurCreated with Sketch.

“Dan začenjam in končujem s pozitivnimi mislimi”

MISA MARINCEK

PHOTOART ZA RK KRIM MERCATOR

Lojze Grčman - Barbara Oprčkal - objavljeno 03/05/18

Rubrika Ženska ženski je tokrat rezervirana za odlično športnico Mišo Marinček

Odločnost, tudi ko dnevi niso najboljši in se na poti pojavijo ovire, osredotočenost na cilj, pozitivnost in predanost so ene temeljnih potez značaja Miše Marinček. Najboljša slovenska rokometna vratarka v življenju sledi vodilu: “Pusti, da tvoj nasmeh spremeni svet. A ne dovoli, da svet spremeni tvoj nasmeh.”

1. Kakšen je za vas idealen začetek dneva? Se kdaj zgodi?
Idealno jutro zame je, če se lahko zbudim doma ob svojem partnerju, v domači hiši. To so redka jutra, saj sem sicer nenehno na poti. Ti trenutki zame niso samoumevni in jih toliko bolj cenim. Kadar pa iz kuhinje že zadiši po kavi in zunaj sije sonce, bi dejala, da je to zame popoln začetek dneva.

2. Ko se zjutraj pogledate v ogledalo, si rečete … ?
Nasmej se, danes je nov dan.


ALENKA GOTAR

Preberite še:
“Vedno sem sanjala natanko o tem, kar imam zdaj”

3. Biti urejena je za vas pomembno, ker … ?
Urejenost je zame zelo široko področje. Vedno sem rada urejena, kar zame pomeni, da imam stvari urejene tako doma, v poslu, glavi in na sebi. Zame rek obleka naredi človeka ne velja, lahko pa lepo poudari njegovo vsebino.

4. S čim, kje, kako se duhovno napolnite?
Sem komunikativna oseba, zato se rada družim in me duhovno polnijo ljudje. Rada se pogovarjam, debatiram o različnih zadevah in menim, da imam to lastnost, da tako poslušam kot slišim. Z leti sem se naučila gledati na stvari z različnih zornih kotov. Predvsem delam na sebi, da skušam začeti in končati dan s pozitivnimi mislimi.


METKA TRATNIK

Preberite še:
Mama dveh sinov, ki prebere tudi deset knjig na mesec


ROMANA KOCJANČIČ

Preberite še:
“Redovnica ali televizijska voditeljica. Sem ista oseba. Sem Romana”

5. Kako se ob vseh obveznostih in vsesplošnemu pomanjkanju časa posvetite bližnjim in tistim stvarem, ki vam veliko pomenijo?
Res je, dan, teden je natrpan z obveznostmi in ljudje se nevede oddaljujemo drug od drugega. Trudim se, da moj prosti čas v popolnosti prepustim bližnjim, ki jih imam rada, in dejanjem, do katerih čutim strast.

6. Preizkušnja, za katero ste v življenju najbolj hvaležni, in kaj ste se iz nje naučili?
Življenje nas nenehno preizkuša. Hvaležna sem za vse preizkušnje, ki so me ohrabrile, da odločno stopam po svoji poti.

Miša Marinček na “delovnem mestu”:

[protected-iframe id=”a1b0565db950d797203f51bc3b70f2cb-133580111-130922336″ info=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Frkkrim%2Fvideos%2F10155998438926885%2F&show_text=0&width=560″ width=”560″ height=”315″ frameborder=”0″ style=”border:none;overflow:hidden” scrolling=”no”]


MILENA MIKLAVCIC

Preberite še:
“Bili so trenutki, ko bi moža najraje utopila v žlici vode”

7. Na katere dosežke ste najbolj ponosni v svoji športni karieri in kateri so (bili) vaši ključi do uspeha, ko se ozrete nazaj? Trudim se, da sem usmerjena v prihodnost in v vedno novo dokazovanje. Rada si predstavljam, da me toliko lepih stvari v življenju še čaka. Je pa dejstvo, da grem proti koncu svoje športne kariere, ko se bo končal edini način življenja, ki ga pravzaprav poznam, saj sem v športu od svojega šestega leta starosti.

Torej, če se ozrem na za zdaj 27 let v športu, sem ponosna na to, da sem vztrajala, da sem se vedno vstala po padcih in se nikoli nisem vdala porazu, da sem zgradila in razvila zmagovalno mentaliteto, zdravo osebnost ter da uživam spoštovanje vseh deležnikov športa zaradi svojega znanja, delavnosti in talenta.

Ko pogledam uspehe, jih je bilo veliko. Za največje športne uspehe si štejem večkratni naslov državnih in pokalnih prvakinj, finale največjega klubskega tekmovanja lige prvakinj, večletni naziv najboljše vratarke v Sloveniji in Avstriji, 100 nastopov za našo državno reprezentanco, drugo mesto na sredozemskih igrah, osmo mesto na svetovnem prvenstvu s člansko reprezentanco. Vsi uspehi v različnih obdobjih so bili ključni na moji poti.


ANA BREZNIK AND PETRA KMETIČ

Preberite še:
“Svetu želiva povedati, da je lepo biti študentska mama”

8. Misel, ki vas spravi pokonci, ko ste slabe volje?
Ko sem slabe volje, se rada umaknem in sem sama s sabo. Razmišljam, da se nobena juha ne poje tako vroča, kot se skuha, in se umirim z glasbo.


AJŠA VODNIK

Preberite še:
Idealen začetek dneva “se zgodi, ampak ne živim v telenoveli”

9. Kakšen je vaš večerni ritual, ki vas umiri?
Zvečer obvezno pogledam, kaj se je dogajalo po svetu in doma, poročila. Potem me običajno umiri kakšnem romantičen film, ki je nalašč zame pred spanjem.

10. Biti ženska je lepo, ker … ?
Ker smo lahko mame, ker podarimo življenje, ker podpiramo tri vogale v hiši in družini, ker smo empatične, intuitivne, predane, velikokrat pridne v ozadju, a zelo odločne, ko smo na vrhu.


CHARLES AND ZITA

Preberite še:
5 cesarjevih nasvetov za dober zakon


MARTIN GOLOB

Preberite še:
Martin Golob – v traktorje zaljubljeni župnik, ki igra playstation, ministranti pa ga obožujejo


ROMANA KOCJANČIČ

Preberite še:
“Redovnica ali televizijska voditeljica. Sem ista oseba. Sem Romana”

Ženska ženski

Je biti ženska danes težko ali lepo? Ali celo oboje? Pride trenutek, ko se znajdemo pred izzivom, ko ne vemo, kako bi se odzvale, kaj bi storile, kako bi šle naprej. Pride trenutek, ko se ne počutimo dobro v svoji koži, in je vse, kar potrebujemo, nekaj spodbudnih misli, a ne vemo, kje bi jih poiskale.

Takrat nam še kako prav pride koristen nasvet, podobna izkušnja, ki nam da motivacijo ali pa zgolj idejo, kako lahko rešimo zagato, v kateri smo se znašle. In ni ga boljšega nasveta, kot ga lahko da ženska ženski, mama mami, podjetnica podjetnici …

10 vprašanj in odgovorov. 10 izkušenj, misli, nasvetov. Da bo biti ženska še lepše.

Tags:
Ženska ženski
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.