Aleteia logoAleteia logoAleteia
čet, 25. julija |
Aleteia logo
Novice
separateurCreated with Sketch.

Ganljivo dečkovo vprašanje papežu Frančišku

POPE LITTLE BOY

Silvia Lore I NurPhoto

Aleteia - objavljeno 16/04/18

Vprašanje, ki je pretreslo vse prisotne

Papež Frančišek je v nedeljo obiskal eno od župnij v četrti Corviale na obrobju Rima. Srečal se je z otroki in odgovarjal na njihova vprašanja. “Kateri je vaš najljubši svetopisemski odlomek?”, “So tudi nekrščeni Božji otroci?” in podobna so bila vprašanja, na katera je sveti oče odgovoril kar najbolj preprosto.

Ko pa je na vrsto prišel Emanuel, je deček najprej poskušal premagati strah pred množico, oči vseh ljudi so bile uprte vanj, nato pa so ga oblile solze. “Ne morem,” je dejal objokan. Sveti oče ga je takoj povabil k sebi na oder in ga objel. Ko mu je deček povedal svoje vprašanje, ga je Frančišek prosil za dovoljenje, da ga ponovi na glas.


POPE FRANCIS GENERAL AUDIENCE

Preberite še:
Frančišek odgovarja: Zakaj krstiti otroke in ne čakati, da se sami odločijo za krst?

Je moj oče – ateist v nebesih?

“Pred kratkim mi je umrl očka,” je dejal deček. “Bil je ateist, a je svoje štiri otroke dal krstiti. Bil je dober človek. Je zdaj v nebesih?”

“Ko nas nekaj zelo boli, bi morda morali vsi jokati kot Emanuel,” je svoj odgovor začel sveti oče. Joče za očetom, ker ga ima rad in “ima pogum, da joka pred vsemi nami”.

Ta človek ni imel daru vere, ni bil veren, a kljub temu je dal vse svoje otroke krstiti, je poudaril papež Frančišek. Le Bog odloča o tem, kdo gre v nebesa in kdo ne, toda kakšno je lahko srce Boga, ko ima pred seboj takega človeka, se je vprašal. “Očetovsko srce.” Papež je prepričan, da Bog očeta, ki je dal krstiti svoje otroke, čeprav sam ni veren, ne more pustiti ob strani.


POPE FRANCIS GENERAL AUDIENCE

Preberite še:
Papež Frančišek daje recept, kako biti zvest samemu sebi

Pogum

Bog ne zapusti svojih otrok, je zagotovil Petrov naslednik, zlasti ne, če so pogumni. Obrnil se je k Emanuelu: “Bog je ponosen na tvojega očka.” Lažje je namreč biti veren in dati krstiti svoje otroke, kot dati jih krstiti, če nisi veren, je menil papež Frančišek. “To je bilo Bogu gotovo zelo všeč.” Papež se je dečku zahvalil za pogum in ga spodbudil, naj se pogovarja s svojim očetom.


ALENKA KLEMENC

Preberite še:
Zgodilo se je nenadoma, “bolelo me je, kot bi me nekdo razsekal na tisoč delov”


MEETING OF MEN

Preberite še:
“Moškemu mora propasti posel, da postane sočuten, ustvarjalen in usmiljen”


CONFIRMATION

Preberite še:
Kako si lahko pripravo na birmo glasbeno obarvate

Tags:
papež Frančišek
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.