Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sob, 20. julija |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

Obarvaj svoj post: Človek si, a se delaš Boga

JESUS STATUE ON A HILL

Rures | CC BY 2.0

Aleteia - objavljeno 23/03/18

Vabimo vas, da ta post obarvamo pisano

Jezus je trpel in umrl, da bi mi živeli  ̶  živeli v polnosti. V postnem času se odrekamo hrani, škodljivim navezanostim in razvadam, negativnosti, darujemo svoj čas drugim, se žrtvujemo  ̶  vse to, da bi se osvobodili in zaživeli bolj polno, veselo, barvito.

Vabimo vas, da se nam vsak dan posta pridružite v premišljevanju kratke misli iz Svetega pisma in preprosti nalogi. Tu je naslednji izziv:

Petek, 23. marec

Judje so spet pograbili kamenje, da bi ga kamnali.Jezus pa jim je odgovoril: “Veliko dobrih del, ki izhajajo iz Očeta, sem vam pokazal. Zaradi katerega od teh del me hočete kamnati?” Judje so mu odgovorili: “Ne kamnamo te zaradi dobrega dela, ampak zaradi bogokletja, ker se ti, ki si človek, delaš Boga.” (Jn 10,31-33)

Naloga: Ob petkih poskušamo biti v postu še na poseben način  z Jezusom, ko ga ljudje preganjajo in križajo. Za majhno žrtev se odpovejmo različnim (sladkim) pijačam, s katerimi se razvajamo, in pijmo le vodo ali nesladkan čaj.


WOMAN WAITING TO EAT

Preberite še:
Niste tip za postenje? Potem je morda za vas prekinitveni post
Preberite še:
Na “detox” dieti
Preberite še:
Kako se je pa Jezus postil?

Izzive prejšnjih dni najdete tukaj.

Tags:
Obarvaj svoj postpost
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.