Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 26. aprila |
Aleteia logo
Novice
separateurCreated with Sketch.

“Proti zlu se ne moremo boriti z zlom”

POPE Audience

Antoine Mekary | ALETEIA | I.MEDIA

Barbara Oprčkal - objavljeno 26/02/18

Papež Frančišek pozval svetovne voditelje, da stopijo skupaj in končajo konflikt v Siriji

Po tednu dni hudega bombardiranja blizu Damaska v Siriji, v katerem je umrlo več sto ljudi, je papež Frančišek pozval svetovne voditelje, naj naredijo konec obleganju. Tako bi imeli ljudje možnost, da se umaknejo, humanitarni delavci pa bi lahko prišli in nudili pomoč tistim, ki jo potrebujejo.

Krvava vojna, ki v Siriji traja sedem let, je vzela že več tisoč življenj, od tega več sto prav v preteklem tednu. Med žrtvami je bilo tudi veliko žensk, otrok in starejših.

“Napadene so bolnišnice, ljudje nimajo hrane … vse to je nehumano,” je poudaril papež v nedeljskem nagovoru in dodal, da “se proti zlu ne moremo boriti z zlom”.




Preberite še:
Kdo so najbolj preganjani verniki na svetu

Niti dogovor o prekinitvi ognja ni pomagal

Vzhodna Guta, ki je bila tarča zadnjih napadov, je sicer enklava, kjer živi okoli 400 tisoč ljudi in je še zadnje območje, kjer vladajo uporniki. Prav zato je to območje že vse od leta 2013 tarča sirskega predsednika Bašarja Al Asada in njegove vojske.

Nov konflikt je izbruhnil 18. februarja, od takrat pa je bilo ubitih že več kot 500 civilistov, med katerimi je bilo kar 121 otrok.

Najbolj zaskrbljujoče pa je dejstvo, da je do zadnjega bombardiranja prišlo kljub dogovoru o prekinitvi ognja.


MAN CHILE CROSS

Preberite še:
V “moderni dobi” milijoni pobitih kristjanov


FIGURA MARYI W IRAKU

Preberite še:
Islamska država je v Iraku potolčena, a kristjani so še vedno ogroženi

Tags:
papež Frančišek
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.