Aleteia logoAleteia logoAleteia
Tor, 18. junija |
Aleteia logo
Zanimivosti
separateurCreated with Sketch.

Kaj dobimo, če damo dominikanca, jezuita in trapista na samotni otok?

Czy na Wyspie Bożego Narodzenia obchodzi się święta?

DIAC Images/Wikipedia | CC BY 2.0

Samo Pučnik - objavljeno 28/01/18

Humor in želja po veselju sta vedno bila pomemben del duhovne rasti

Vedno je mnogo svetnikov spremljala iskrena želja po veselju in dober smisel za humor. Nekoč so papeža Janeza XXIII. vprašali, koliko ljudi dela v Vatikanu. Odgovoril je: “Približno pol.”

Bratje na duhovnem odmiku

Frančiškan, karmeličan in jezuit se podajo skupaj na duhovni odmik v majhno lopo v gorah. Ravno ko je karmeličan pripravljal ovsene kosmiče za večerjo, je ugasnila luč.

Frančiškan je nemudoma padel na obraz in zaklical: “Bratje, slavimo našega Gospoda, da je dopustil, da ta odmik preživljamo še v večji skromnosti.”

Karmeličan se je mirno usedel v kot in dodal: “Bratje, slavimo Gospoda, ker nam je dopustil, da doživimo še večjo samoto z njim v temni noči.” Jezuit je pospravil časopis, ki ga je bral, in odgovoril prijateljema: “Razumem, brata, grem zamenjat žarnico.”

THINK
Public Domain


Preberite še:
Tudi pri maši je mogoče jokati od smeha

Ustavljen sredi “čudeža”

Duhovnika je policist ustavil zaradi prehitre vožnje. Policist zavoha alkohol in opazi prazno steklenico vina v avtu ter vpraša duhovnika: “Oče, ste morda pili alkohol?”

Duhovnik mu odgovori s figo v žepu: “Samo vodo.” Policist se nasmehne in vpraša duhovnika, od kod vonj po vinu in prazna steklenica v avtu. Duhovnik pa radostno vzklikne: “Slavimo Gospoda, spet je to storil!”


Preberite še:
Ko grešniki postanejo lešniki, hozana pa Suzana

Izvorna

Kaj je razlika med Adamom in Evo ter vsemi nami? Odgovor je preprost: starši.

COFEE PIE
PIXABAY

Kos pite

Jezuit in frančiškan sta skupaj večerjala, končno je na vrsto prišla sladica. Dva kosa torte, eden večji in drugi manjši. Jezuit je hitro pograbil večji kos zase. Frančiškan pa se je pritožil: “Sveti Frančišek nas uči, da naj vedno vzamemo manjši delež zase.” Jezuit mu je odgovori: “In zdaj ga imaš.”

Na osamljenem otoku

Jezuit, dominikanec in trapist so bili ujeti na osamljenem otoku, tam so našli čudežno svetilko. Odločili so se da bodo poskusili srečo in jo podrgnili. Nenadoma se je pred njimi pojavil duh, ki naj bi jim uresničil tri želje.

Sklenili so, da je edino pravično, da ima vsak po eno. Tako si je jezuit zaželel, da bi učil na najbolj prestižni univerzi na svetu in v naslednjem trenutku je izginil. Dominikanec si je zaželel, da bi pridigal v največji cerkvi na svetu in že naslednji hip ga ni bilo več. Trapist pa je rekel presenetljivo dobre volje: “No, meni se je pa želja že uresničila!”


Preberite še:
Jezuit, dominikanec in frančiškan odidejo v gostilno …

PETER SAGAN POPE

Preberite še:
Svetovni prvak papežu poklonil edinstveno darilo
Preberite še:
Je na tem kraju nekoč stala Sodoma?

Tags:
humorpapež
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.