Aleteia logoAleteia logoAleteia
čet, 25. aprila |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Nekdanji odvisnik, zdaj frizer zvezdnikov brezplačno lepšal brezdomce

HOMELESS

INSTAGRAM | THEMENSGROOMER

"Prej - potem" fotografija ene od zadovoljnih Jasonovih strank.

Lojze Grčman - objavljeno 30/12/17

Mož, ki ureja pričeske zvezdnikom Holywooda, se je podal med brezdomce

Vsak dan, še posebej vsak praznik, je priložnost, da podamo roko bližnjemu, ki potrebuje pomoč ali le nekaj pozornosti in časa. To je storil tudi Jason Schneidman, frizer z Beverly Hillsa, ki ureja pričeske tudi svetovnim zvezdnikom. Njegova stranka je na primer Bruno Mars.


homeless

Preberite še:
Brezdomec pomagal neznanki v stiski in nato doživel presenečenje

Jason je nekdanji odvisnik, težave je imel tako z drogami kot z alkoholom, a jih ne uživa že 13 let. Odločil se je, da bo s pričeskami – brezplačno, seveda – razveselil brezdomce na plaži Venice v Kaliforniji. Pridružilo se mu je še nekaj deset kolegov.

Imel ni ničesar

“Pri 34 letih nisem imel nič, bil sem kot oni. Zdaj imam lepo družino, hišo, predvsem pa se dobro počutim v svoji koži. Brez drog in alkohola,” je

, ki poleg brezplačnih pričesk pomoči potrebnim deli tudi upanje. Prepričan je, da ljudje brezdomce z urejenimi pričeskami obravnavajo drugače. Morda pa je ravno to lahko prvi korak na poti od ceste do urejenega življenja.

Seveda zgodba z brezplačnim striženjem ni ne prva ne edina. A pomembno je spomniti na to, da lahko celo zelo majhna pozornost obrne življenje na bolje.

Tags:
dobrodelnost
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.