Aleteia logoAleteia logoAleteia
Ned, 14. aprila |
Aleteia logo
Zanjo
separateurCreated with Sketch.

Jezusova strastna ljubezen – revolucija za žensko srce

KRZYŻYK NA ŁAŃCUSZKU

Shutterstock

Agata Hren - objavljeno 28/12/17

Kako se počutiš ob zamisli, da je Jezus tvoj ljubimec? Je to morda preveč oddaljena, nenavadna zamisel?

“Ti, draga, si krona stvaritve, njegova veličastna nosilka podobe. In On bo naredil vse, kar je potrebno, da te reši ter osvobodi tvoje srce.” (Stasi Eldredge, Očarljiva)

Sveto pismo nam na veliko mestih razkriva, kako Bog kot ženin išče svojo drago. Z ljubeznijo, strastjo, romantiko! Če o tem dvomite, prelistajte Visoko pesem!


BERNARDA ZARN 2

Preberite še:
“Blagoslov je, da delaš z nekom, ki te navdušuje in navdihuje”

V evangelijih najdemo odlomke, v katerih Jezus sam sebe poimenuje ženin. Pri Mateju preberemo: “Jezus jim je dejal: ‘Ali morejo svatje žalovati, dokler je ženin med njimi? Prišli pa bodo dnevi, ko jim bo ženin vzet, in takrat se bodo postili.'” (Mt 9, 15)

Ženin je omenjen tudi v priliki o desetih devicah (Mt 25, 1 – 10), v Janezovem evangeliju pa Jezusa poimenuje ženin tudi Janez Krstnik (Jn 3, 29).

Zakaj videti Jezusa kot ženina?

Ženska postane lepa, ko ve, da je ljubljena. Vzcveti, ko ve, da jo nekdo išče, da nekdo po njej hrepeni, da si jo nekdo želi. To je narava ženske. Zato ženske vse prepogosto zaradi src, podhranjenih ljubezni in pozornosti, privolijo v manj, kot jim je bilo namenjeno, zatrejo svoje srčne želje in se sprijaznijo z življenjem v osamljenosti in ranjenosti, pa naj bodo v zvezi ali same.


SMILE

Preberite še:
Svet potrebuje ženske, ki so lepe zato, ker so svete


Martina Lončar Jewellery designer

Preberite še:
Odšla je v Firence, se urila pri mojstrih in nato stopila na svojo pot

face-2936245_1920
Pixabay/MSR_Photography

Zato je sprejetje Jezusa kot ženina ključno za življenje vsake ženske, ker je Jezus edini ljubimec, ki lahko v polnosti izpolni hrepenenje srca. Noben moški tega ni sposoben in pomembno je, da se ženske tega zavedamo, da od njih ne pričakujemo izpolnitve, ki nam jo lahko da le Bog.

Srce, ki je nahranjeno z Božjo ljubeznijo, ne bo iskalo moškega za zadovoljevanje svoje potrebe po odvisnosti od nekoga, temveč je v svobodi sposobno prisluhniti Duhu, kakšno pot naj ubere in kakšno poslanstvo ji je namenjeno.

Strastna ljubezen Boga

Bog hrepeni po nas! “Zato, glej, jo privabim, popeljem jo v puščavo in ji spregovorim na srce.” (Oz 2,16)

Želi si, da bi izkusile ljubezen, ki nam jo ponuja. Ne želi le, da vemo, da nas ljubi, želi, da to ljubezen izkušamo!


Putting make-up

Preberite še:
Šola prazničnega ličenja – ideje za božič ali silvestrovo

Jezus je tisti, ki nas snubi in se bojuje za naša srca

Bog si z nami želi odnosa. Da, želi si poslušnosti, a šele ko smo z njim v ljubezenskem odnosu. Vse je veliko bolj logično, kot si morda mislite. Si želite, da gredo prijatelji z vami na kavo zato, ker morajo, ali zato, ker si želijo?

V teh zimskih mesecih naj vas Jezus pelje na zmenek. Naj vas zapelje s svojo čudovito naravo, ki jo je ustvaril, s skrivnostnimi snežinkami, kjer ena ni enaka drugi, z vetrom, ki vas nežno boža po licih.

Jezus je sveti Marjeti Mariji Alakok dejal, da jo ljubi s strastno ljubeznijo. Dovolite, da tako ljubi tudi vas.


KOBIETA W CIĄŻY

Preberite še:
Molitev za ženske, ki ne morejo zanositi

Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.