Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pon, 29. aprila |
Aleteia logo
Oglasna vsebina
separateurCreated with Sketch.

Družinske radosti med griči Obsotelja in Kozjanskega

Castle Podsreda

Amadeja Knez

Najbolj grajski med gradovi, grad Podsreda.

Turizem Podčetrtek | 18/10/23
Kot vsako leto jesenski veter odnaša listje, s katerimi zelene griče prekriva v rumeno-rdeče barve in se grozdje spreminja v vino, je med griči Obsotelja in Kozjanskega vedno veliko aktivnosti, ki jih lahko z družino ali v paru doživite na prav poseben način

Družinski dnevi v Podčetrtku

Na začetku izleta Nazaj k družini se boste najprej odpravili v kočo pri čarovnici, kjer ne manjka pravljic in domišljije. Do koče vodi pot skoti gozd, v katerem živi Sneguljčica in sedem palčkov. Nič nenavadnega ne bo, če boste srečali Zvezdico Zaspanko ali celo Bedanca. Nato sledi obisk domačije Jelenov greben pod Olimsko goro, kjer se sprehajajo jeleni in mufloni, ki jih boste lahko nahranili in si jih ogledali povsem od blizu. Na domačiji tudi ne bo manjkalo domačih izdelkov.

Ko se boste malce okrepčali, boste izlet lahko nadaljevali v čokoladnici Olimje, kjer bo otroke čakalo sladko darilce. Paleta ročno izdelanih čokoladnih figur, pralinejev, čokoladnih tablic, dražejev in bombonjer vas zagotovo ne bo pustila ravnodušnih. Nazadnje se boste ustavili na domačiji Haler, kjer že več kot 20 let varijo domače pivo in boste postreženi z bogatim kosilom.

Hranjenje-jelenov-nepozabno-dozivetje
Hranjenje jelenov, nepozabno doživetje.

Ste že rešili skrivnost Gradu Podsreda?

Izberete pa lahko tudi drug družinski izlet, ki zajema pustolovščino Lov na zaklad na Gradu Podsreda, risanje medenjakov v Kukovičem mlinu in ogled kmetije Sinkovič s pokušino znanega frozija. Vaša grajska pustolovščina se bo začela na dvorišču gradu, kjer vam bo grajsko osebje dalo napotke za raziskovanje. S pomočjo navodil in zemljevida boste v različnih grajskih prostorih iskali namige za rešitev uganke. Ko boste uganko rešili, vas bo osebje nagradilo z slastno nagrado.

Nato se boste odpravili v naravo h klopotajočemu mlinu v dolini reke Bistrice, kjer so nekoč mleli žito. Z gospodarico boste spekli slastne piškote, ki jih boste po lastnem navdihu okrasili. Na koncu boste obiskali še kmetijo Sinkovič in poskusili kremen zamrznjen jogurt frozi iz kakovostnega domačega mleka.

Rudnica, Podcetrtek, Slovenia
35 metrov visok stolp na Rudnici nad Podčetrtkom

Druga doživetja v osrčju Kozjanskega

Lahko si ogledate Grad Podčetrtek, ki je ravno v fazi obnove, ali se odpravite peš na 35 metrov visok stolp zdravja in veselja na Rudnici nad Podčetrtkom. V sklopu drugih celodnevnih izletov imate na voljo paket Nazaj k dobremu počutju, ki zajema pohod na Rudnico ali Veternika, kosilo na domačiji Amon in biserno kopel v termalni vodi.

V okviru Zelenega paketa si lahko ogledate Minoritski samostan Olimje, ki je bil nekoč dvorec v lasti grofov Attems, greste na kosilo na Jelenov greben in se sprostite v Termah Olimia.

Geoloska-ucna-pot-10-km-vodi-tudi-mimo-gradu-Olimje-z-minoritskim-samostanom
Geološka učna pot (10 kilometrov) vodi tudi mimo gradu Olimje z minoritskim samostanom.

Paket Nazaj v vinski tradiciji vas bo popeljal na tradicionalno izkušnjo med vinogradi z lokalnimi vinarji, ki vam bodo virtualno predstavili spreminjanje vinograda skozi vse štiri letne čase, poskusili boste različne vrste vina in drugih kulinaričnih dobrot.

Smisel življenja je doživeti čim več. In najlepše note doživetij odzvanjajo med griči Obsotelja in Kozjanskega. Dovolite jim, da za vas zaigrajo melodijo nepozabnih spominov, ki bodo ogreli vaše srce. Za več informacij pokličite Turizem Podčetrtek na 03 810 90 13 ali pa si oglejte na zavihkih njihove spletne strani Doživetja in Zanimivosti še več možnosti za preživljanje jesenskih počitnic v Podčetrtku in okolici.