Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 3. maja |
Aleteia logo
Oglasna vsebina
separateurCreated with Sketch.

Dolenjska vabi na družinska doživetja med vinogradi

novo mesto nature

Joško Šimic

Večer pred zidanico, kot nalašč za sproščujoč oddih v dvoje.

Razvojni center Novo mesto | 09/10/23
Pustite, da vas popeljemo v svet zidanic, kjer se preteklost sreča z udobjem, narava objame tradicijo, in vas prevzame gostoljubnost domačinov. To je zgodba o naravni pustolovščini in neobremenjenosti okolja, ki vas bo popolnoma očarala

Ste že slišali zgodbo o tem, kako lahko za nekaj dni postanete gospodar zidanice? Ne? No, na Dolenjskem, v Beli krajini in okoliških krajih to postane resničnost. Pripravite se, da boste za nekaj dni preživeli v popolnem zidaniškem razvajanju, kjer bodo skrbniki teh nekoč gospodarskih objektov postali vaši gostitelji in vas pričakali z odprtimi rokami ter vam izkazali pravo zidaniško gostoljubje.

V teh skrbno urejenih turističnih nastanitvah boste občutili, kako je biti gospodar zidanice, obdane z vinogradom, ki vsako jesen pridne roke nagrajuje z odličnim vinom. Bivanje v zidanici vam ponuja pravo doživetje v središču nepozabne narave. Ponekod boste lahko uživali v lastnih vročih kopelih in savnah, obenem pa boste imeli odlično izhodišče za raziskovanje bližnjih in daljnih destinacij.

Novo mesto Slovenia
Razgled s kozarčkom cvička, je res kot se šika.

Odprte zidanice na Trški gori ter Pot po vinski gorici Rigelj

Poleg tega lahko raziskujete dve posebni vinski doživetji, ki še dodatno obogatita vašo izkušnjo. Prva so “Odprte zidanice” na Trški gori nad Novim mestom, kjer vas vsako soboto in nedeljo vabijo, da se podate na pohod in okusite slavni cviček ter druga odlična vina, ki jih pridelujejo domači vinogradniki.

Katero zidanico obiskati, boste izvedeli s posebnih tabel na vstopnih točkah. Nedaleč stran od Dolenjskih Toplic pa vas čaka še ena vinska dogodivščina. “Pot po vinski gorici Rigelj” je v obliki osmice in vas popelje mimo številnih zidanic, v katerih si, če je gospodar doma, lahko privoščite kozarec rujnega in domače dobrote. Tako boste med vašim raziskovanjem vedno siti in hidrirani.

Otocec Slovenia
Slikovit jesenski pogled na edini rečni grad na otoku v Sloveniji.

Skriti kotički Dolenjske

Dolenjska ima tudi svoje skrite kotičke, ki jih vsekakor ne smete zamuditi. Valoviti griči ne prinašajo le vinogradov, temveč tudi naravne in kulturne znamenitosti, ki odražajo bogato zgodovino in naravno dediščino tega kraja.

Med drugim lahko obiščete naravni hipotermalni izvir Kleveška toplica ali pa sedež vojaškega in političnega vodstva slovenskega narodnoosvobodilnega gibanja med drugo svetovno vojno na Bazi 20. Če želite občudovati nebeški razgled na Mirnsko dolino in južno Slovenijo, se odpravite na Nebesa nad Šentrupertom. Lahko pa se tudi spustite v zgodbo o vizionarski družini Mach in njeni zapuščini na tematski poti. Še več podobnih predlogov najdete na spletni strani www.visitdolenjska.eu.

Dolenjska Slovenia
Skriti kotički Dolenjske vabijo na družinske dogodivščine.

Dobrodošli na Dolenjskem

Zato, če si želite pobegniti iz vsakdanjega življenja in doživeti pravo pustolovščino v naravi, ne pozabite prenočiti kar v zidanici. Tam boste začutili čarobnost vinogradniškega življenja in se prepustili razvajanju v čudoviti naravi, obenem pa boste imeli priložnost okusiti odlična vina ter doživeti gostoljubnost domačinov, ki vas bodo radi sprejeli medse. Za več informacij o ponudbi lahko pokličete na TIC Novo mesto 07 39 39 263, TIC Šmarješke Toplice ali TIC Dolenjske Toplice 07 38 45 188.

I feel Slovenia