Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pon, 29. aprila |
Aleteia logo
Oglasna vsebina
separateurCreated with Sketch.

Moderne zavese in zastori za popolno udobje bivanja

curtains

Canva

vidaXL | 06/10/23

Ste se kdaj vprašali, čemu sploh služijo zavese in zastori? Marsikdo med vami bo verjetno pomislil, da gre le za dekorativen element, ki dodatno oplemeniti sam prostor in dopolni izgled oken. Vendar temu še zdaleč ni tako, saj zavese in zastori v vašem domu igrajo bistveno bolj pomembno vlogo. Še več – predstavljajo tisti ključen dodatek, ki prostor ‘obleče’ in tako vpliva na njegovo funkcionalnost. S pomočjo zaves lahko izbrane sobe vašega doma dodatno zatemnite ali pa se skrijete pred radovednimi pogledi mimoidočih. Ima vaša hiša veliko steklenih površin? Potem so zavese in zastori odličen način, da si zagotovite vso potrebno zasebnost in maksimalno udobje bivanja.

Vendar pa še zdaleč ni vseeno, kakšne zavese izberete za svoj dom. Pri nakupu morate biti pozorni predvsem na material, iz katerega so izdelane, njihovo dolžino in barvo. V nadaljevanju vam zato predstavljamo nekaj zlata vrednih napotkov, ki vam bodo pomagali do pravilne izbire zaves, s tem pa do prijetnejšega bivanja.

Izberite pravo blago in barvo

Barva in material sta bistvenega pomena pri izbiri zaves, saj morata sovpadati s preostalim slogom prostora in tako na prefinjen in eleganten način dopolniti njegov celosten izgled. Od materiala je odvisna tudi življenjska doba, s pomočjo ustrezne barve pa boste v svojem domu ustvarili harmonijo, zaradi katere se boste res dobro počutili.

Če želite prostore svojega doma vizualno razširiti in v njih ustvariti občutek razigrane nežnosti in svežine, potem izberite zavese v svetlejših barvnih odtenkih. Zavese in zastori v temnejših barvah ali narejene iz kompaktnejših materialov so bolj primerne za velike prostore, kjer si želite zagotoviti nekaj dodatne zasebnosti. Uporabe temnih in zamolklih barvnih odtenkov se prav tako izogibajte v manjših sobah in stanovanjih, saj boste dosegli ravno nasprotno od želenega. Namen zaves je, da dom dodatno popestrijo in osvežijo, zato bodite pozorni pri njihovi izbiri. Če se pri nakupu znajdete v dilemi, se za pomoč raje obrnite na strokovnjaka.

curtains

Kakšne zavese in zastori so vam torej na voljo na tržišču?

Saten in bombaž – kralja med materiali

Bombažne zavese veljajo za ene najbolj priljubljenih na tržišču, saj predstavljajo univerzalni dekorativni izdelek, ki se poda v čisto vsak prostor. Njihova prednost je predvsem enostavno čiščenje in vzdrževanje, zato so odlična izbira za družine z majhnimi otroki ali domačimi živalmi. Na voljo so vam najrazličnejši modeli, dolžine, barve in vzorci, zato izberite tiste, ki odražajo vaš slog in so vam zares všeč.

Če si v prostor želite vnesti kar največ elegance in prefinjenega sloga, potem vam svetujemo, da izberete zavese iz satena. Gre za izjemno kakovosten material, ki je lahek in prijeten na otip, prostoru pa vdahne dodatno svežino. So odlična izbira tako za majhne kot velike sobe, saj prostora ne otežijo. Namenjene so vsem, ki v svojem domu prisegajo na sofisticiranost in romantično vzdušje, sicer pa zahtevajo nekaj več nege in previdnosti pri vzdrževanju.

Zavese iz bogatega žameta

Žametne zavese so primerne za domove, ki se nahajajo na hladnejših območjih (gorske počitniške hiše), saj odlično zadržujejo toploto. Primerne so za dnevne sobe in spalnice, zahtevajo pa nekoliko bolj starinski in sofisticiran slog. Izredno priljubljene so med starejšo meščansko generacijo, v modernejših domovih pa srečamo predvsem sodobnejše različice in lahkotnejše kroje.

PVC zavese in zastori

Gre za umeten material, ki se uporablja predvsem za zastore, saj je vzdržljiv, enostaven za vzdrževanje in ugoden za nakup. Na voljo so vam v najrazličnejših barvah in dimenzijah, neverjetno uspešno pa kljubujejo času in različnim neugodnim razmeram. Prav zaradi te odlične lastnosti se uporabljajo tudi za izolacijo vrat v najrazličnejših industrijskih prostorih.

Drsna vrata – eleganca v vašem domu

Zavese in zastori pa niso odličen način za zatemnitev oken, pač pa lahko z njimi dodatno okrasite tudi elegantna in praktična drsna vrata. Še posebej dobro se podajo na tista, narejena iz stekla. Poleg zunanjih vrat, ki vodijo na teraso ali balkon, pa poznamo tudi notranja drsna vrata, ki združujejo številne uporabniške prednosti.

curtains

Glavna prednost, ki jih notranja drsna vrata ponujajo vašemu domu, je bistven prihranek prostora, ki ga za odpiranje sicer potrebujejo vrata na klasičen način odpiranja. Poleg tega v sebi skrivajo prav posebno eleganco in dovršen dizajn, ki je primeren za domove najrazličnejših slogov. Odločite se lahko za lesena drsna vrata, ki v prostor vnesejo toplino in domačnost, medtem ko bodo drsna vrata iz jekla in aluminija navdušila vse ljubitelje sodobnejšega stila.

Se sprašujete, kako svojemu domu podariti brezčasen izgled, sebi pa zagotoviti maksimalno udobje bivanja? Potem si oglejte pestro ponudbo kakovostnih zaves in drsnih vrat na VidaXL in z njihovo pomočjo ustvarite popoln bivanjski prostor, ki se v celoti prilagaja vam in vašim potrebam.