Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sob, 4. maja |
Aleteia logo
Oglasna vsebina
separateurCreated with Sketch.

Zdrava družina je srečna družina

Family garden vegetables

Halfpoint | Canva

Zdrava prehrana za vse člane družine.

Dr. Gorkič | 29/09/23
Družina je ena izmed najpomembnejših stebrov našega življenja. Skupaj doživljamo radosti, premagujemo izzive in se podpiramo v vsakodnevnem življenju. Ključnega pomena je torej, da skupaj skrbimo za svoje zdravje

Pomen prehrane: Ne samo kaj, tudi od kod

Naj prehrana ne bo le uravnotežena in raznovrstna, naredimo lahko korak dlje in začnemo uživati lokalno pridelano sezonsko hrano. Ta živila so običajno bolj sveža in zrelejša, kar pomeni, da vsebujejo več hranil, vitaminov in mineralov. Sezonska hrana je tudi prilagojena našim potrebam v določenem letnem času. Pri nakupu živil na lokalni tržnici in pripravo obrokov se tako lahko vključi celotna družina. Tako člani skupaj preživijo kvaliteten čas in hkrati poskrbijo za svoje zdravje.

Povezani z naravo

Pomemben vidik skrbi za zdravje in dobro počutje je tudi povezanost z naravo. Družina naj se vsaj enkrat na teden skupaj odpravi na izlet v gozd, na pohod ali piknik v parku. Aktivnosti v naravi krepijo mišice in povečajo telesno kondicijo. Ta prispeva k boljšemu fizičnemu zdravju in krepi imunski sistem, saj telesna aktivnost spodbuja proizvodnjo koristnih hormonov, ki pomagajo pri boju z okužbami.

Family walk nature
Družina na skupnem sprehodu.

Narava pa ima tudi pozitivne učinke za naše duševno zdravje. Zvoki ptic, šumenje listja in svež zrak pomagajo zmanjšati stres in tesnobo. Družinski izleti so zato odlična priložnost za sprostitev in pomiritev uma, kar pozitivno vpliva na naše počutje. Skupne aktivnosti v naravi krepijo tudi povezanost družinskih članov.

Čas, ki ga preživimo skupaj in doživetja, ki si jih delimo, povečajo občutek pripadnosti, kar prav tako pozitivno vpliva na naše psihično zdravje in posledično na močnejši imunski sistem.

Dobri odnosi so ključ!

Odnosi v družini imajo izjemen vpliv na zdravje in imunski sistem. Zdravi odnosi nam dajejo občutek varnosti in podpore, saj se družinski člani počutijo zaščitene in vedo, da lahko računajo drug na drugega. Ta občutek pozitivno vpliva na čustveno in psihično zdravje ter zmanjšuje stres.

family cycling
Kolesarjenje po gozdu

Nasprotno, napeti odnosi in nerazrešeni konflikti lahko povzročijo kroničen stres, ki zavira imunski sistem. Dolgotrajni stres sproža v vnetne odzive v telesu, kar povečuje tveganje za različne bolezni. Komunikacija je zato ključnega pomena, saj članom družine omogoča, da delijo svoje potrebe, skrbi in želje. Omogoča nam, da razrešimo konflikte in najdemo rešitve ter ponovno vzpostavimo harmonijo.

Aktivna komunikacija pomaga krepiti vezi med družinskimi člani, izražati ljubezen, spoštovanje in hvaležnost, vse to pa pozitivno vpliva na naše zdravje.

Floradix
Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.

Kaj še lahko naredimo?

Med bolj naravnimi prehranskimi dopolnili lahko izpostavimo tonike Floradix nemškega podjetja Salus Haus, ki že več kot stoletje izdeluje visokokakovostne izdelke za različne prehranske potrebe. V podjetju temeljito preverjajo kakovost vhodnih materialov, ki so, če je le mogoče, iz biološke pridelave, brez uporabe kemikalij in umetnih gnojil. Gre za multivitaminske tonike, ki poskrbijo za potrebe cele družine.

Za bralce Aleteie smo pripravili ugodnost pri nakupu v naši spletni trgovini, kjer s kodo DRUZINA18 pridobite 18-odstotni popust pri nakupu tonikov Floradix. Za pogovor s svetovalcem lahko pokličete na 01 7590 250.