Aleteia logoAleteia logoAleteia
Ned, 28. aprila |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Čudovita fotografija deklic, ki ljubeče molijo k Devici Mariji

Little girls praying to the Virgin Mary

Jose Kurian | Facebook

Cerith Gardiner - objavljeno 27/09/23

Fotografija malih deklic je nadvse očarljiva in nas spominja, kako pomembno je, da občutimo bližino do svoje nebeške Matere

Fotografija petih deklic, ki molijo pred Marijinim kipom, opazovalca povsem prevzame. Deklice navdušijo z ročicami, sklenjenimi v molitev, na njihovih obrazih pa je zaznati pristno spoštovanje – pri tem je treba posebej omeniti najmlajšo deklico, po videzu sodeč drugo z leve, ki je v tako rosni starosti povsem zatopljena v molitev.

Marija naj nam bo blizu

Na fotografiji izstopa tudi Marijin kip, ki se zdi ravno pravšnje velikosti. Deklice so zbrane okoli nebeške Matere in na prvi pogled vse resnično občutijo njeno bližino.

To je vsekakor vredno premisleka, če želite Marijin kip postaviti tudi v svojem domu. Mnoge odrasle katoličane razumljivo privlačijo velikanski kipi Marije ali Jezusa, onkraj naravne človeške velikosti, za otroke pa ti manjši kipi resnično lahko postanejo kakor družinski člani.

Seveda pa na fotografiji izstopa še nekaj: zelo pomembno je, da otroke že od najrosnejših let seznanjamo z Božjo Materjo Marijo in jih spodbujamo, naj se k njej obračajo v molitvi. Občutili bodo tolažbo, da ves čas bdi nad njimi, kar človeka vedno pomirja, v vseh življenjskih obdobjih.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Mojca Masterl Štefanič.

Tags:
otroci
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.