Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pon, 22. julija |
Aleteia logo
Novice
separateurCreated with Sketch.

Veselite se z nami, ustvarili smo nekaj novega

urska-in-lojze-koledar.jpg

Andreja Penko | Družina

Aleteia Slovenija - objavljeno 26/09/23

Lepo, dobro in resnično. Prav vsak dan. Tudi na vaši mizi

Dragi bralci in sledilci ter prijatelji Aleteie, z velikim veseljem vam sporočamo, da smo pripravili nekaj novega. Gre za koledar navdihujočih misli, ki so jih prispevali sogovorniki Aleteijinih intervjujev in zgodb. Je univerzalen, tako da bo lahko vašo mizo krasil vrsto let. Verjamemo, da bodo misli naših gostov vaše dneve barvale v (še) vedrejše odtenke.

Citate za koledar, ki je nastal v sodelovanju s knjižnim oddelkom založbe Družina, sta izbrala novinarja Aleteie Urška Kolenc in Lojze Grčman. Oblikovala ga je Lucia Jerman.

Kaj so povedali snovalci?

Urška Kolenc, urednica koledarja:

“Po dveh letih zbiranja lepih, spodbudnih in pronicljivih misli naših sogovornikov smo dočakali izid Aleteijinega koledarčka. Želimo si, da postane del vašega vsakdana in da bi vas misli 196 avtorjev opogumljale vsak dan v letu.”

Lojze Grčman, urednik koledarja:

“Ena najboljših in tudi najbolj veselje porajajočih stvari pri novinarstvu je možnost pogovorov s krasnimi ljudmi, ki pustijo sled. Teh v naboru Aleteijinih intervjujev, zgodb in vlogov res ne manjka. Zelo sem vesel, da se je uresničila zamisel koledarja, s katerim besede spodbude, upanja, vedrine ter duhovne iskrice ne bodo živele le na spletu, ampak tudi na vaših mizah.”

koledarcek-aleteia.jpg

Lucia Jerman, oblikovalka koledarja:

“Ko sem se pridružila projektu, je bilo zelo hitro jasno, da so besede glavno sporočilo koledarja. Oblika koledarja je zato preprosta, ne preveč ‘okrancljana’, da ne oddaljuje od sporočila. Glavni element, poleg besedila, je fotografija, ki podkrepi zapisano in še druga čutila spodbudi k doživljanju sporočila. Podoba je pomembna, ker jo zagledamo, preden preberemo citat.”

Pogovorni večer

Predstavitev Aleteijinega koledarja je potekala ob boku s pogovorom z duhovnikom Markom Rijavcem in odvetnico Saro Ahlin Doljak v glavni vlogi. Beseda je tekla o veselju, ki prežema celoten koledar.

Kako je bilo na predstavitvi?

Nekaj njunih poglobljenih misli, ki so navdušile občinstvo, najdete v spodnjih objavah. Obširnejšo zgodbo s povzetkom pogovornega večera pa pripravimo v prihodnjih dneh.

Še nekaj Sarinih misli:

O čem sta govorila Marko in Sara?

View this post on Instagram

A post shared by Aleteia Slovenija (@aleteiasi)

Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.