Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pon, 24. junija |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

3 kratke molitve, ki vas bodo ohrabrile za nov dan

Young man facing the sunset feeling free and at peace in nature. Worship and hope concept

KieferPix | Shutterstock

Kathleen N. Hattrup - objavljeno 27/08/23

Za pogovor z Bogom zadostuje že najkrajša in najpreprostejša molitev

Bog nam je vedno blizu in nikoli ne neha nagovarjati našega srca. Ujeti v vihar vsakdanjega življenja ga pogosto ne slišimo in pozabimo na njegovo prisotnost.

Vendar pa je Bog naš Stvarnik in Oče. Molitev k njemu pomeni dialog, ohranjanje osebnega odnosa in rast v veri, ki odnos razvija.

Cerkev pozna veličastne molitve zahvale, vendar lahko Gospoda nagovorimo tudi s povsem preprostimi besedami, kot so: “Jezus, darujem ti svoj dan”, “Jezus, bodi navzoč v mojem življenju” ali preprosto “Abba, Oče”.

Predstavljamo vam tri kratke molitve, ki lahko, ko stvari postanejo težke in stresne, spremenijo vaš dan na bolje.

Za ogled fotogalerije kliknite tukaj

1MOJ BOG, USMILJENJE

“Usmiljenje je odpuščajoča ljubezen, ki nas uči ne le dajati, ampak tudi prejemati odpuščanje,” je pojasnil kardinal Jean-Marie Lustiger.

“Usmiljenje je edini odgovor, ki razorožuje nasilje, sovraštvo, greh. Ko gredo stvari v našem življenju narobe, je lahko v veliko pomoč klicanje Božjega usmiljenja. Usmiljenje razodeva skrb, s katero Oče obdaja svoje otroke: Bog pozorno posluša, kaj izvira iz človekovega srca, ki v Njem vzbuja skoraj materinsko pozornost. Človek lahko potem sprejme, da vidi bedo, revščino, ozkost svojega življenja.”

2JEZUS, VATE ZAUPAM

Sv. Favstina, ki jo je Janez Pavel II. kanoniziral 30. aprila 2000, je vse svoje življenje posvetila Božjemu usmiljenju. Njeno sporočilo je brezčasno: Kristus ljubi ljudi brez kakršnegakoli obsojanja. Popolnoma. Prav to brezpogojno ljubezen pokaže svetnica v čudoviti molitvi Jezus, vate zaupam.  

3JEZUS, MARIJA, JOŽEF

Razmišljanje o Sveti družini lahko včasih preobremeni. Naša resničnost se včasih zdi tako daleč od Jezusove, Marijine in Jožefove. Pri tem pozabimo na bistveni element: Sveta družina ni le primer, kako bi morali živeti; je predvsem vir milosti, ki jo potrebujemo, da bi živeli v hoji za Kristusom. Jezus nam je v srcu te družine pripravljen nuditi vso pomoč, ki jo potrebujemo.

Odkrijte druge kratke molitve, ki so jih molili veliki svetniki:

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila španska izdaja Aleteie. Prevedla inpriredila Veronika Snoj.

Tags:
molitevsvetniki
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.