Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 3. maja |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

Pri soočanju z najstniki se zgledujte po igralcu Marku Wahlbergu

MARK WAHLBERG

DFree | Shutterstock

Cerith Gardiner - objavljeno 13/08/23

Z razkrivanjem svoje prav nič zavidljive preteklosti hollywoodski zvezdnik dokazuje, kako pomembno je, da se soočimo s svojimi napakami in ukrepamo na podlagi izkušenj

Ena od najtežjih stvari, s katerimi se soočajo mnogi ljudje, ko v življenju sprejmejo napačno odločitev, je občutek, da nimajo možnosti, da bi napako popravili. To še posebej velja za mlade, ki jim primanjkuje modrosti in izkušenj, morda pa tudi vere za pomembno spoznanje: da vedno obstaja način, kako se odkupiti za nepremišljene življenjske odločitve.

To v njih lahko vzbudi občutek ničvrednosti in morda se bodo celo vprašali, v čem je smisel, če bi v življenju izbrali boljšo pot.

Kot starši bi morali svojim otrokom, ne glede na njihovo starost, pomagati pri zavedanju, da je vedno mogoče stopiti korak naprej, še posebej če so sposobni priznati svoje nekdanje napake. Pri tem nam je lahko v navdih igralec in nekdanji prestopnik Mark Wahlberg.

V upanju na odpuščanje

Dejaven kristjan in oče štirih otrok je najstnikom že večkrat spregovoril o svojih slabih življenjskih odločitvah, o čemer so poročali tudi ameriški mediji:

“Vedno upam, da ima Bog rad filme in da z veseljem odpušča, kajti v preteklosti sem sprejel nekaj resnično slabih odločitev. In na vrh seznama bi uvrstil kar film Boogie Nights.

Zvezdnik filma Oče Stu je vedno iskreno pripravljen priznati svoje nekdanje napake, ne le glede izbire filmskih vlog, ampak tudi glede tistih življenjskih odločitev, zaradi katerih je končal v zaporu.

Ravno s sprejetjem svojih napak je Wahlberg zmogel najti odpuščanje in nadaljevati svojo pot ter si ustvariti uspešno kariero in družinsko življenje.

Nihče ni popoln

Medtem ko hollywoodski zvezdnik odkrito govori o svojih preteklih napakah, je včasih lahko koristno, če damo svojim otrokom vedeti, da tudi starši nismo vedno sprejemali popolnih odločitev. Pravzaprav je lahko za otroke veliko olajšanje, če vedo, da sta njihova starša postala človeka, kakršna sta danes, vsaj delno tudi po zaslugi ne povsem ravnih in gladkih poti v življenju.

Če se vam torej zdi, da se vaši že skoraj odrasli otroci počutijo nekoliko izgubljeni ali da v življenju potrebujejo malce spodbude, si za zgled vzemite Marka Wahlberga in jim zaupajte nekaj svojih preteklih odločitev, ki se niso izkazale za najmodrejše. Otrokom se bo zdelo, da so vam nenadoma bližje, poleg tega pa jim bo to pomagalo verjeti v pozitivnejšo prihodnost.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie.Prevedla in priredila Mojca Masterl Štefanič.

Tags:
mladi
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.