Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sre, 29. maja |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Za 50. obletnico poroke ženi poklonil več kot milijon sončnic

soncnice za obletnico poroke

Zajem zaslona | Youtube

Cerith Gardiner - objavljeno 09/08/23

"Počutila sem se zelo posebno"

Petdeset let zakona ni kar tako, zato se je Lee Wilson, kmet iz Kansasa odločil, da bo svoji ženi Renée podaril izvirno in predvsem nenavadno darilo. Za 50. obletnico poroke je posadil več kot milijon sončnic.

Ker je njegova žena Renée velika ljubiteljica sončnic in ker je bilo ugodno obdobje za setev, se je odločil, da jih poseje nekaj hektarjev. Sejanja se je lotil že meseca maja.

Tako je do obletnice na polju zraslo več kot milijon sončnic, ne da bi Renée karkoli posumila ali opazila. Ko so sončnice zacvetele, je bila Renee presrečna. “Počutila sem se zelo posebno. Bolj popolnega darila za obletnico, kot je polje sončnic, ne obstaja,” je povedala.

Zlati cvetovi za zlati jubilej

To je bilo darilo v znamenje ljubezni, zlasti ker je 50. obletnica poroke znana tudi kot “zlata” obletnica.

Od najstniške ljubezni do trdnega zakona

Lee in Renée Wilson sta se zaljubila že v srednji šoli in večino življenja preživela skupaj. Zlato obletnico poroke bosta praznovala 10. avgusta. Tudi po toliko letih zakona se zdi, da njuna ljubezen ni zbledela, ravno nasprotno, Leejevo presenečenje dokazuje, da je partnerja še vedno mogoče presenetiti.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Kaja Zupanc.

Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.