Aleteia logoAleteia logoAleteia
Ned, 28. aprila |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

Mama 11 otrok žaluje zaradi smrti ljubljene hčerke: “Velik del mene je umrl tistega jutra, ko je umrla Vanessa”

Vanessa Gonzales

@mybabydolls | Instagram

Tina Martinec Selan - objavljeno 25/07/23

"Zdaj sem tukaj, v tvoji sobi, z baloni in darili zate, jokam in ti ponavljam, kako te imam rada in kako neizmerno te pogrešam"

Pred enim letom smo objavili zgodbo Finke Satu, ki je mama enajstih otrok in prigode svoje lepe družine opisuje tudi na Instagram profilu @mybabydolls. Letos maja se je družini Gonzalez pripetila velika tragedija – izgubili so namreč hčerko, drugorojenko Vanesso, ki je bila stara 13 let.

View this post on Instagram

A post shared by Satu Nordling Gonzalez (@mybabydolls)

Nepričakovana smrt

Kaj se je zgodilo? Satu je vse opisala na svojem Instagramu. V začetku maja si je Vanessa pri skakanju na trampolinu poškodovala koleno. En teden pozneje bi morala na operacijo kolena, a tisto noč se je izredno slabo počutila, bilo ji je slabo in je bruhala.

Ko je njena mama Satu prišla k njej, se je začela pritoževati nad bolečino v hrbtu in težkim dihanjem. Ko je prišel rešilec, so jo zaradi otekline na vratu nemudoma odpeljali v bolnišnico.

Tam je bilo sprva videti, da bo vse v redu, a čez nekaj ur je Vanessa doživela srčni zastoj. Dve uri jo je oživljalo 20–30 zdravnikov, a žal je niso mogli priklicati nazaj v življenje. Izkazalo se je, da je doživela rupturo oz. pretrganje aorte v predelu vratu ter da ji je kri zalila pljuča in druge organe.

Avtopsija po smrti je pokazala, da je imela Vanessa izredno krhke žile, česar nikakor niso mogli predvideti vnaprej – bilo je pravzaprav le vprašanje časa, kdaj bi se zgodila usodna nesreča.

Smrt hčerke je celotno številčno družino in seveda Satu neizmerno prizadela. Pogosto napiše, da se je povsem spremenila in da trenutno ne ve, kdo je oseba, ki jo gleda iz ogledala.

Žalovanje je silovito in preplavljajoče, zaradi njega čuti fizične bolečine, težko dihanje, shujšala je, vsako minuto dneva premišljuje o ljubljeni hčeri, ki jih je zapustila. “Velik del mene je umrl tistega jutra 15. maja, ko je umrla Vanessa,” je zapisala.

Kako so izgubo sprejeli Vanessine sestre in bratje?

Najmlajši, osemmesečni Nicolas se seveda še ne zaveda, kaj se je zgodilo. Satu piše, kako je hvaležna, da ga ima, saj jo vsaj malce zamoti in ji daje nekaj veselja. Prav tako tudi nekaj preostalih otrok, ki so še malčki. Starejši otroci pa seveda zelo žalujejo za svojo sestro.

Nekateri ji pišejo sporočila, drugi kaj narišejo, najstarejša sestra pa je veliko v svoji sobi, joka in piše tekste na svoj telefon. “Vsak dan veliko govorimo o Vanessi in o tem, kaj se je zgodilo. Pogovarjamo se o tem, kaj čutimo. Nobeno čustvo ni prepovedano, vedno pa se najde kdo, ki te posluša, ki s tabo joče ali se smeje,” je družinsko dinamiko žalovanja svojih 10 otrok opisala Satu.

Vanessa bi konec junija praznovala svoj 14. rojstni dan in Satu ji je zapisala ganljivo voščilo:

“Danes si dopolnila 14 let, Vanessa. Tako žal mi je, da ne morem biti tam s tabo in praznovati s tabo tvojega velikega dne, dne, ko si postala del mojega srca. Zdaj sem tukaj, v tvoji sobi, z baloni in darili zate, jokam in ti ponavljam, kako te imam rada in kako neizmerno te pogrešam. Potiho pojem Vse najboljše. Ti si bila moje najlepše darilo in čeprav sem mislila, da imam pred seboj še celo življenje s tabo, sem hvaležna za 13, skoraj 14 let, ki si jih preživela z nami. Vse najboljše v nebesih, Vanessa.”

Tags:
družinaotrocismrt
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.