Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sob, 4. maja |
Aleteia logo
Oglasna vsebina
separateurCreated with Sketch.

Puchovo kolo, eno za vse življenje

bike Puch

NewBIKE

Vožnja s kolesom po mestu.

NewBIKE | 12/07/23
Puchova kolesa imajo svoj značilen slog, ki predstavlja sinonim za kakovost in vzdržljivost
bike Puch
Vožnja s kolesom po mestu.

Slovenci smo že od nekaj svetovna kolesarska velesila: danes nas zastopata Primož Roglič in Tadej Pogačar, pred 130 leti je bil to Janez Puh iz Juršincev v Prekmurju. Kot vsestranski tehnični inovator je vpeljal izenačitev velikosti sprednjega in zadnjega kolesa in ju povezal z verigo.

Danes Puchova kolesa krasi tehnična naprednost, natančnost pri izdelavi in varnost pri uporabi. Imajo svoj značilen slog, ki predstavlja sinonim za kakovost in vzdržljivost ‒ eno kolo za celo življenje.

Mestna kolesa ‒ klasična in električna

Kolesarsko znamko Puch v Sloveniji zastopa NewBIKE, specializirani kolesarski center, v katerem so vam na voljo mestna električna in mestna klasična kolesa. Električna kolesa močno pridobivajo na veljavi, ker vam nudijo pomoč z “vetrom v hrbet“. Tako je preznojen prihod v službo postal preteklost. 

Mestna kolesa nudijo pokončno vožnjo, veliko udobja in najboljši možni pregled nad prometom. Imajo večji sedež. Spredaj in zadaj lahko namestite košare in torbe, s čimer mestno kolo postane še praktično. Pri teh kolesih nas hitrost in učinkovitost ne zanimata. Primerna so za vse generacije ljudi. Razmerje med ceno in kakovostjo je idealno.

bike Puch
Kolesarski center NewBIKE v Ljubljani

Puchova kolesa so na voljo z ženskimi in moškimi ogrodji, se pa več kot 80 odstotkov vseh kupcev odloči za žensko ogrodje, ker tako lažje sedemo na kolo ali sestopimo z njega, saj se med vožnjo po mestu velikokrat ustavimo za nakupe v trgovini ali na tržnici, s seboj vozimo otroka ali vnuka, prevažamo prtljago, se vozimo v službo.

Ugodneje za bralce Aleteie

NewBIKE je specializirana trgovina za mestne kolesarje. Njihovi kolesarski centri so v Ljubljani na Šmartinski cesti (059 776 500), kot tudi v Celju na Prešernovi 13 (041 786 574) in v Kopru na Pristaniški 3 (041 644 930).

Za bralce Aleteie velja 10-odstotni popust za nakup kateregakoli izdelka v ponudbi in ga lahko vnovčite pri obisku v trgovini ali pa ob nakupu preko spleta s kuponom Aleteia10.

Kolesarka trgovina NewBIKE ponuja tudi druge vrste električnih koles:

  • za starejše,
  • gorska,
  • treking,
  • družinska,
  • potovalna,
  • transportna,
  • zložljiva,
  • za invalide.

Električna kolesa so čisti užitek in navdušijo prav vsakogar, ki jih poskusi, tudi strastnega kolesarja. Kolesa so narejena za zelo različne namene, zato se tudi moč motorja in baterija temu prilagajata. Posledično jih je mogoče uporabljati tudi za daljše razdalje, z njimi se brez težav pripeljemo z obrobja mesta v center.

Električna kolesa so cenejša od avtomobila, kar prinaša dolgoročni prihranek denarja. Pri električnih kolesih ni stroškov z gorivom, veliko nižji so stroški vzdrževanja, ni plačevanja parkirnine in registracije. Naložba v nakup kolesa se povrne v nekaj letih. Kolesarjenje je tudi odličen način izvajanja kardiovaskularne vadbe, ki je ključnega pomena za zdravje srca in ožilja.

bike Puch
Kolesarske torbe

Oprema za kolesarje

Na voljo je velika ponudba otroških sedežev, čelad, košar, nahrbtnikov, avtomobilskih nosilcev za kolesa in druge kolesarske opreme. Vsako mestno kolo je opremljeno z udobnim sedežem, prijetnimi ročaji, krmilom, obrnjenim proti vozniku, zaščito za verigo, kakovostnimi LED-svetili, prtljažnikom in visokokakovostno opremo.

Na krmilo ali prtljažnik se lahko namesti košare, torbe, v katere lahko shranimo službene potrebščine, nakupovalne vrečke ali celo prevažamo hišne ljubljenčke. Veliko mladih staršev na svoje mestno kolo namesti otroški sedež, bodisi spredaj bodisi zadaj, in tako svoje otroke vsakodnevno pelje v vrtec.

Z mestnim kolesarjenjem skrbimo za zdravje in naravo

S tem, ko bo čim več ljudi avto zamenjalo za električno kolo, bomo začeli uresničevati načrte o zmanjšanju onesnaževanja okolja, izboljšanju zdravja posameznika in zmanjševanju stroška mobilnosti na gospodinjstvo.