Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 3. maja |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

7 svetopisemskih citatov za tiste, ki se pripravljajo na poroko

obrączki ślubne na dłoniach pary młodej

Viktor Gagarin | Shutterstock

Cerith Gardiner - objavljeno 17/06/23

Te čudovite misli iz Svetega pisma bodo pomagale mladoporočencem, da bodo z zaupanjem in pogumno stopili na pot zakonskega življenja

Sezona porok se je začela, bodoče neveste in ženini se intenzivno pripravljajo na svoj veliki dan. Od črtanja opravil z dolgih seznamov do premišljevanja o skupni prihodnosti – gre za vznemirljivo obdobje življenja.

Za ogled fotogalerije kliknite tukaj

Poroka pa še zdaleč ni enodnevni dogodek, je velika obveza za vse življenje. Zakonska zveza zahteva veliko žrtvovanja in ogromno medsebojne ljubezni.

Sveto pismo je odličen vir navdiha, saj je polno zgodb in besed o žrtvovanju in ljubezni. Poleg tega je tudi dokaz Božje ljubezni do vseh nas.

Poiskali smo nekaj svetopisemskih citatov, ki lahko pomagajo parom, da se tudi duhovno pripravijo na dan, ko si bodo pred pričami in Bogom izpovedali ljubezen in zvestobo.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedlin priredila Katarina Berden.

Tags:
porokaSveto pismo
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.