Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 3. maja |
Aleteia logo
Oglasna vsebina
separateurCreated with Sketch.

Sooblikujmo lepšo prihodnost: FUDŠ vabi k vpisu

Informativa FUDS

Andreja Rijavec | FUDŠ

Informativa 2023

FUDŠ | 16/06/23
Fakulteta za uporabne družbene študije (FUDŠ) je fakulteta, v okviru katere se izvaja različne študijske programe na dodiplomski, magistrski in doktorski stopnji. Programi so na voljo tako v okviru rednega kot izrednega študija
Informativa FUDS
Informativa 2023

Vsi, ki vas zanima medijska produkcija, vabljeni, da se vpišete na magistrski podiplomski program Mediji in novinarstvo v okviru oddelka Šola za medije in komuniciranje. Študij se izvaja v Ljubljani in je v okviru rednega študija brezplačen. Na redni študij se lahko vpišejo tudi zaposleni. Program traja dve leti, ob rednem pa se izvaja tudi v okviru plačljivega izrednega programa.

Cilj magistrskega programa je študente seznaniti z uporabnimi znanji, potrebnimi za delo v javnem in medijskem prostoru. Opravljanje diferencialnih izpitov je na magistrski smeri brezplačno. Po končanem študiju so diplomantom odprte zaposlitvene možnosti v Sloveniji kot tudi v širšem mednarodnem prostoru: v medijih vseh vrst, oglaševalskih agencijah, službah za stike z javnostmi, v založništvu, mednarodnih ustanovah in drugod.

FUDS
Mednarodni teden mobilnosti

Študij za vse s čutom za ljudi

Če želiš postati menedžer s čutom za ljudi in soustvarjati boljšo prihodnost v družbi, sta v okviru oddelka Šola za menedžment na voljo dva programa na področju Socialnega menedžmenta:

univerzitetni dodiplomski študijski program Socialni menedžment in

visokošolski strokovni študijski program Socialni menedžment.

Oba programa trajata tri leta in se ju izvaja na dveh lokacijah, tako v Novi Gorici kot v Ljubljani. V širokem naboru zaposlitvenih možnosti lahko socialni menedžerji delujejo na področju izobraževanja, zdravja, socialnega varstva, človekovih pravic, pravic delavcev, gospodarskega razvoja, kmetijstva, ekologije in sorodnih področjih.

Univerzitetni program se izvaja tako v okviru rednega brezplačnega študija kot izrednega študija. Na redni študij se lahko vpišejo tudi zaposleni. Visokošolski strokovni program pa se izvaja samo kot izredni študij po ceni 2.690 evrov na letnik.

Želite pomagati in svetovati ljudem v težavnih življenjskih situacijah?

Želiš prispevati k reševanju socialnih stisk in težav? Če te zanimajo ta področja in imaš čut za družbo in soljudi, sta na voljo dva programa v okviru oddelka Šola za psihosocialno pomoč in svetovanje.

Visokošolski strokovni študijski program Psihosocialna pomoč traja tri leta, magistrski študijski program Psihosocialno svetovanje pa dve leti. Gre za edina tovrstna študija na slovenskih fakultetah. Oba programa se izvaja v okviru izrednega študija, pri čemer sta organizacija in časovna razporeditev predavanj ustrezno prilagojeni. Cena visokošolskega programa je 3.290 evrov na letnik, cena magistrskega programa pa 3.690 evrov na letnik. Študij se izvaja v Ljubljani.

Če vas zanima svetovanje ljudem, ki se udejstvujejo v športu, je na istem oddelku na voljo nova študijska smer Psihosocialno svetovanje v športu. Tudi ta program traja dve leti in se izvaja kot izredni študij v Ljubljani. Cena študija je 3.690 evrov na letnik.

FUDS
Podelitev diplom 2023

Ugodnosti

Za tiste, ki se boste na študijske programe prijavili do 30. junija (in vpisali do 15. avgusta), imate na izrednih študijskih smereh 10-odstotni popust pri plačilu šolnine, pri rednih študijskih smereh pa možnost oprostitve plačila nekaterih stroškov v okviru študija.

Fakulteta ponuja tudi možnost dodatnega paketa, t. i. Study+ paketa, ki študentom omogoča udeležbo v večini pedagoškega procesa prek online poti, kot tudi možnost celoletnega ogleda posnetkov večine predavanj in vaj. Za paket se odloča velik delež študentov.

20. 6. 2023 ob 17. uri se nam lahko pridružite na online informativnem dnevu, kjer boste izvedeli več o študiju in študijskih programih na FUDŠ. Povezava do prijavnice: https://www.fuds.si/sl/informativni-dnevi-2023/ali po telefonu: +386 5 907 34 61.

Vabljeni, da se vpišete na katerega od opisanih študijskih programov in s pridobljenim znanjem uspešno sooblikujete prihodnost naše družbe!