Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sob, 25. maja |
Aleteia logo
Blogi
separateurCreated with Sketch.

“Še do birme zdržim, potem pa mi ni več treba v cerkev.” Zakaj so te besede tako zgrešene?

martin-golob-birma-3.jpg

Siniša Kanižaj

Martin Golob - objavljeno 19/05/23

Veste, na kaj sem se spomnil, ko sem znova sedel na svoje birmansko darilo?

O, pozdravljeni! Kako ste kaj? Smo v času številnih birm in tudi jaz se rad spominjam svoje. Za darilo sem dobil motor APN 6 oziroma legendarno “štirko”. Stari ata mi jo je kupil zato, da bi se z njo vozil v šolo. S tem me je tudi potrdil v odgovornosti.

Koliko poti sem prekrižaril z njo! Seveda je nisem imel v garaži, da bi jo le občudoval. Tudi z darovi Svetega Duha, ki jih prejmemo pri birmi, je tako. Z birmo postaneš odgovoren kristjan, veš za razlog verovanja, zato boš še bolj goreče hodi k maši. Darove je treba uporabljati vsak dan. Vera ni zbirka muzejskih eksponatov, ampak vsak trenutek aktualen pripomoček za življenje. Brez Svetega Duha še tega vloga, kjer sem razkril še nekaj misli o tretji Božji osebi, ne bi mogel posneti.   

P. S. Na spodnjih fotografijah sem brez varnostne čelade le zato, ker sem se samo malce usedel na motor za potrebe fotografiranja. Ko se kam peljem, sicer vedno nosim varnostno čelado. Tudi vi jo dajte. Veliko blagoslova na vseh poteh!

Martin in njegovo birmansko darilo:

Tags:
duhovnikMartin Golob
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.