Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sre, 19. junija |
Aleteia logo
Oglasna vsebina
separateurCreated with Sketch.

Doživite srce Pomurja, obiščite Mursko Soboto

Sports Kamesnica Murska Sobota Slovenia

TIC Murska Sobota

Supanje in drugi športi na Kamešnici

TIC Murska Sobota | 25/04/23
Domačnost, gostoljubnost in tradicija so tisto, kar vas pozdravi v srcu Pomurja – v Murski Soboti

Majhno mesto je prežeto s stavbami iz secesijske dobe. V nekaterih so svoj dom našli kavarne, hotela, prodajalna lokalnih izdelkov, tudi Turistično informacijski center, v katerem lahko najamete kolo ali e-skiro za lažje raziskovanje mesta.

Le dobrih pet minut s kolesom iz mestnega središča se ob Soboškem jezeru nahaja raj za ljubitelje narave, športa, kulinaričnih radosti in digitalnih tehnologij. Ob jezeru vabi regijski promocijski center Expano s tematskimi točkami, s katerimi spoznamo pomursko regijo z različnih zornih kotov.

Najlepša naravna znamenitost v okolici mesta pa je zagotovo reka Mura, ki je pod Unescovo zaščito in se nahaja na območju NATURA 2000 ter s svojimi mrtvicami nudi zavetje prenekaterim živalskim in rastlinskim vrstam.

Expano Murska Sobota
Soboško jezero in Expano

Poletje v Murski Soboti ponuja številne glasbene in kulinarične dogodke na prostem. Zadnje dni junija v mestu poteka Festival Soboški dnevi. Ta se letos začenja v torek, 20. junija, z Operno nočjo, vse do 29. junija pa bo postregel z zanimivi koncerti, folkloro z vsega sveta, gledališkimi predstavami ter programom za otroke. Letošnji festival bo popestrilo pisano dogajanje na nebu, saj bo v mestu od 21. do 25. junija potekalo Odprto državno prvenstvo v letenju s toplozračnimi baloni.

Julij in avgust bosta tudi letos zaznamovala festivala Soboško poletje, ki se odvija ob petkih in v mesto pripelje priljubljena glasbena imena, ob sobotah pa razvaja najmlajše s predstavami za otroke, ter Skrito dvorišče, ki v intimnem ambientu sredi mesta razvaja glasbene sladokusce z ritmi bluesa, jazza, funka in drugih zvrsti.

Doživetja v Murski Soboti v fotografijah:

Murska Sobota z okolico se lahko pohvali tudi z izvrstno kulinariko. Le kdo ne pozna tradicionalne prekmurske gibanice, dödolov, prekmurske šunke, bograča in langaša? Tudi kaj od naštetega, poleg sodobnih jedi, ponuja kulinarični festival Sočna vilica, ki se odvija vsak drugi petek v mestnem središču. Letos bo dišalo od 19. maja pa vse do 29. septembra.

Načrtujte svojo pustolovščino, odkrivajte naravno in kulturno dediščino, doživite aktivni oddih in okusite lokalne dobrote v srcu Pomurja.

5 namigov za družine:

1Expano

Regijski promocijski center z interaktivnim doživljajskim parkom se ponosno dviga nad gladino Soboškega jezera. Tu se tradicija in dediščina prepletata s sodobnimi tehnologijami, ki navdušujejo vse generacije.

2Soboško jezero

Za aktivne družine, ki bodo svoj adrenalinski nemir potešile s športi na vodi (sup, kajak, jadrnica idr.) ali tiste, ki si bodo privoščile počitek na brežini in občutile harmonijo narave in vode.

3Reka Mura

“Evropska Amazonka” vselej očara s svojimi mrtvicami, brzicami in izjemnim živalskim svetom.

4Grad Murska Sobota in Dvorec Rakičan

Za vse, ki želijo odkrivati bogato preteklost regije ter začutiti utrip urbanega in razvijajočega se mesta.

5Kulinarična doživetja

Za majhne in velike gurmane, ki bodo v mestu okusili najboljše, kar ponuja zakladnica pomurskega kulinaričnega ustvarjanja. Od odličnih okusov tradicionalnih jedi do drznih kulinaričnih umetnin sodobnih kuharskih mojstrov.

Za več informacij obiščite našo spletno stran in nam sledite na Facebooku in Instagramu.