Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sre, 19. junija |
Aleteia logo
Oglasna vsebina
separateurCreated with Sketch.

Odličen predlog za spomladanski ali poletni družinski izlet: Pot med krošnjami Pohorje

Pot med krosnjami Pohorje Slovenia

Pot med krošnjami Pohorje

Pot med krošnjami Pohorje | 21/04/23
Pohorska pot med krošnjami velja za priljubljeno destinacijo za družine, ki se želijo podati na nepozaben izlet v naravo

Pot med krošnjami leži v osrčju mogočnih pohorskih gozdov na vrhu Rogle, na nadmorski višini 1.517 metrov. Dolga je 1.043 metrov in je odlična lokacija za izlet za vse, ki že nekaj časa iščete, kam bi lahko pobegnili skupaj z družino od vsakdanjega vrveža in se nadihali svežega zraka. Za zabavo na tej kilometrski poti vam bodo na voljo poučne izobraževalne postaje, se preizkusili v različnih gibalnih spretnostih ali pa se spustili po 62-metrskem toboganu.

Pot med krosnjami Pohorje Slovenia

Pot med krošnjami Pohorje aprila posvečena družinam

V mesecu aprilu, ki so ga na Rogli poimenovali kar mesec družin, se na Poti med krošnjami odvijajo številne zanimive aktivnosti, namenjene družinam. Na velikonočni ponedeljek so otroci na velikonočni ustvarjalni delavnici že ugotovili, kam je izginilo velikonočno jajce zajčka Vilija in zakaj pohorska veverička Emil in Emilija tako rada poslušata ptičje žvrgolenje.

Kaj vse se še skriva v središču pohorskih gozdov?

Da boste lahko odkrili skrivnosti pohorskih gozdov, so za družine v aprilu pripravili prav posebno ponudbo. Od 1. do 30. aprila imajo poleg ugodnejših družinskih vstopnic v spremstvu starša prost vstop tudi otroci, stari do 14 let.

Od aprila daljši odpiralni čas in še več ustvarjalnih delavnic

Da boste obiskovalci lahko še dlje časa uživali v neverjetnih razgledih na veličastna drevesa, bo od aprila naprej Pot med krošnjami odprta vsak dan med 10. in 18. uro, zadnji vstop na pot pa bo mogoč eno uro pred zaprtjem.

Pot med krosnjami Pohorje Slovenia

Vsako zadnjo soboto od aprila do avgusta bodo na Poti med krošnjami organizirane tudi ustvarjalne delavnice. Najmlajši se bodo lahko 29. aprila, 27. maja, 24. junija, 27. julija in 26. avgusta naučili novih ročnih spretnosti in izrazili svojo ustvarjalno žilico ter uživali v čudoviti okolici.

Lepo vabljeni, da postanete delček gozdnega življenja in se spoznate s številnimi živalmi in rastlinami, ki jih ne boste našli nikjer drugje. Privoščite si pomladni sprehod, ki ne bo le poživil telesa in duha, ampak vas napolnil z dodatno energijo. Izkoristite to priložnost in se odpravite na nepozabno doživetje za vso družino.

Vse aktualne informacije so na voljo na spletni strani in družbenih omrežjih Facebook in Instagram.