Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 26. aprila |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Moč vere v dveh ganljivih fotografijah

two boys and a dad at ordination in Denver cathedral

Jeffrey Bruno / Jeffrey Bruno

Zoe Romanowski - objavljeno 28/02/23

Dve različni fotografiji z dveh različnih dogodkov razkrivata prikriti, toda močan učinek vere staršev

Včasih šele drugi, natančnejši pogled razkrije globljo resnico.

To se je zgodilo fotoreporterju Jeffreyju Brunu, potem ko je posnel in na družbenih omrežjih objavil fotografijo z mašniškega posvečenja v Denverju v ameriški zvezni državi Kolorado.

Na objavljeni fotografiji vidimo ljubek in ganljiv prizor: majhna dečka posnemata slovesnost, ki sta ji bila priča, brez kakršnihkoli zadržkov ali strahu – le v želji, da bi izkusila, kako je ležati na hladnih tleh čudovite stolnice in svoje življenje izročiti Bogu.

Ali je to zanju znamenje, kaj ju čaka v prihodnosti? Morda.

Toda Bruno je pogledal še enkrat in na isti fotografiji zagledal še nekaj drugega – očeta, odmaknjenega v senci, kako stoji blizu svojih sinov in moli z zaprtimi očmi …

Ko pogledamo malce natančneje, tudi mi lahko opazimo to, kar je videl Bruno, in celotna podoba postane še bolj pomenljiva.

View this post on Instagram

A post shared by Jeffrey Bruno (@jeffreybruno)

Pred časom je Bruno posnel še en prizor, ki se je dotaknil številnih ljudi, ko ga je objavil na družbenih omrežjih. Tokrat je bila na fotografiji mati, ki prihaja k obhajilu s svojimi otroki, najmlajšega je nosila v ruti ob telesu.

Ob objavi je Bruno fotografijo poimenoval Materina moč.

Na posnetku je ujel trenutek, ki ga zlahka spregledamo, v resnici pa predstavlja hrbtenico naše vere: starše, ki pridejo v cerkev skupaj s svojimi otroki – ne glede na to, kako težko se je bilo odpraviti zdoma –, da bi sprejeli Gospoda, da bi bili vključeni v Božjo družino, da bi obhajali zakramentalno življenje Cerkve.

young mom and little children in church receiving eucharist

Junaško delo, ki ga opravljamo, je v vsakdanjem pričevanju: tega podajamo s svojimi dejanji, kot je recimo obisk svete maše skupaj z našimi malčki, da bi se srečali z Gospodom in Njegovo milostjo.

Dobri fotoreporterji s svojimi podobami pripovedujejo zgodbo, da bi nas ganili ali navdihnili. Te podobe tihega pričevanja matere in očeta v dveh različnih cerkvah ob dveh različnih trenutkih razkrivajo običajno junaštvo krščanskega starševstva in upanje, ki ga prinaša vsem nam.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Mojca Masterl Štefanič.

Tags:
sveta maša
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.