Aleteia logoAleteia logoAleteia
čet, 28. marca |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

S terena je poročal kar z otrokom v naročju

Repórter aparece ao vivo com bebê no colo

Instagram / Felipe Kieling

Felipe Kieling e o pequeno Lucas

Ricardo Sanches - objavljeno 18/07/22

Izziv, s katerim se vsakodnevno soočajo številne matere in očetje

Predstavljajte si situacijo: mama mora v službo in bolnega otroka pusti doma z očetom. Toda tudi očeta v zadnjem trenutku pokličejo v službo. Kaj storiti? Komu dati v varstvo otroka, če v bližini nimate družine ali prijateljev? Novinar Felipe Kieling iz podjetja Grupo Bandeirantes ni razmišljal prav dolgo časa: dečka je vzel s seboj v službo in se med prenosom v živo pred kamero pojavil z otrokom v naročju.

Seveda je vse lažje, če podjetje staršem dovoli, da v določenih primerih pripeljejo otroke s seboj na delo, kot je bilo to v Felipejevem primeru. Vendar se ne zgodi vsak dan, da bi na primer novinar, učitelj, zdravnik ali inženir vestno opravljali svoje poklicne obveznosti z majhnim otrokom v naročju.

Z vašo pomočjo bomo še boljši

Iskreno se vam zahvaljujemo, ker berete in spremljate Aleteio. Z veseljem in predano ustvarjamo njene vsebine, za delovanje pa seveda potrebujemo sredstva. Zato vas prosimo, da nas podprete – za še več dobrih člankov, ki bodo spodbujali in dajali navdih. Vse podatke najdete TUKAJLE. Hvala vnaprej! ekipa Aleteie

Nepričakovano

Predstavnik podjetja v Londonu je za Jornal da Band povedal, da je imel deček Lucas težave z želodcem in ni mogel v vrtec. “Varstvo otrok je tukaj zelo drago, približno 80 rupij na uro,” je dejal. Ker v bližini ni bilo družine, ki bi mu pomagala, je bil dogovor tak, da je deček dopoldne ostal pri očetu, popoldne pa pri materi.

Vendar je moral tudi oče v službo, da bi v živo snemal oddaje za podjetje na radiu, televiziji in internetu. Rešitev je bila, da dečka vzame s seboj. Najprej je novinar pustil otroka v vozičku, ne da bi se pojavil na videoposnetku. Nato je mali Lucas začel jokati in očka ga je moral vzeti v naročje. Felipe je v živo uspel nadzorovati sinove vragolije in hkrati pravilno posredovati informacije.

Videoposnetek je kmalu postal viralen.

View this post on Instagram

A post shared by Felipe Kieling 🇧🇷 (@felipekieling)

Resnično življenje

V intervjuju za revijo Pais & Filhos je novinar dejal: “To doživljajo številne matere, pa tudi očetje. Življenje je resnično. Lucasa danes nismo mogli pustiti v varstvu pri nikomer. O tem moramo govoriti, to razložiti in si prizadevati za to, da postane nekaj normalnega. Ker nima vsakdo podporne mreže. Moramo delati, živeti – in tudi do takih stvari včasih pride.”

Novinar je še dodal: “Zakaj je posnetek postal viralen? Predvsem zato, ker se je z njim poistovetilo veliko ljudi. Mnogi očetje in matere se znajdejo v takšnih težavah, saj v zadnjem trenutku nimajo pri kom pustiti svojih otrok. Veliko ljudi se spopada s tem, vendar tega nimajo priložnosti posneti in prizor tako ne postane viralen.”

Felipe je spregovoril tudi o pomenu delitve odgovornosti med možem in ženo, ko gre za varstvo otrok: “Žena je morala delati in imela je nepredvideno obveznost. Moje delo ni pomembnejše od njenega. Ni mogla biti odsotna. Zato si moramo naloge porazdeliti. Naj to postane nekaj normalnega!”

Na družabnih omrežjih je novinar prejel številne pohvale za pobudo. “Tako je, Kieling. Biti oče (kot bi morali biti vsi, ki imajo otroke, kajne?),” je objavil eden od njegovih sledilcev. Drugi sledilec je zapisal: “Če ne bi ostali z njim, bi morala vaša žena zamuditi v službo, kar se običajno zgodi. To je poskus prekinitve vzorca. Čestitam!”

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila brazilska izdaja Aleteie. Prevod in priredba: Jezikovno Mesto

Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.