Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sob, 27. aprila |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

Nove maše skozi fotografski objektiv

novomašniki 2022

MIRKO KUNŠIČ, TATJANA SPLICHAL, GAŠPER STOPAR

Trije od štirih letošnjih novomašnikov: Tadej Pagon (levo), Rok Gregorič in Janez Meglen

Lojze Grčman - objavljeno 04/07/22

Takole slovesno je bilo v treh slovenskih župnijah

Novomašnik, bod’ pozdravljen, je v nedeljo glasno in zanosno odmevalo po treh slovenskih župnijah – v Ljubljani, natančneje v Šiški, v Bistrici pri Tržiču in na Krki. Trije mašniki od četverice, ki je pred dnevi prejela posvečenje, so namreč darovali nove maše. In sicer:

Janez Pavel Šuštarbo novo mašo obhajal prihodnjo nedeljo, 10. julija, v župniji Homec.

Rok Gregorčič

Rok Gregorčič je novo mašo “zapel” v ljubljanski cerkvi svetega Frančiška Asiškega. Pridigar je bil pater Bogdan Knavs, ki je poudaril, da je duhovni poklic “milostni in nezasluženi dar Boga, ki ga ne moremo izsiliti, zanj lahko le prosimo. In Kristus nas spodbuja, naj se ne naveličamo prositi. In je sad, sad radostnega krščanskega življenja, ko sta molitev in sveta evharistija središči našega družinskega življenja. Takrat je tudi prijateljstvo s Kristusom najlepša duhovna avantura, za katero se lahko mlad fant odloči.”

Z vašo pomočjo bomo še boljši

Iskreno se vam zahvaljujemo, ker berete in spremljate Aleteio. Z veseljem in predano ustvarjamo njene vsebine, za delovanje pa seveda potrebujemo sredstva. Zato vas prosimo, da nas podprete – za še več dobrih člankov, ki bodo spodbujali in dajali navdih. Vse podatke najdete TUKAJLE. Hvala vnaprej! ekipa Aleteie

Tadej Pagon

Tadej Pagon, tudi njega smo na Aleteii že podrobno predstavili v intervjuju, je novomašno slavje obhajal v Bistrici pri Tržiču.

Janez Meglen

Janez Meglen je novomašno slavje obhajal v domači župniji. Ta nosi enako ime kot najznamenitejša dolenjska reka, ki izvira nedaleč od cerkve svetih Kozme in Damijana, kjer je nova maša potekala. Za pridigo je poskrbel suhokranjski rojak Jože Plut.

“Bodi vesel in srčen oznanjevalec in ne preprečevalec, ki bi onemogočal vstop v Božje kraljestvo /…/ Oznanjaj veselo in oznanjaj evangelij – samo to. Od tebe Bog, Cerkev in božje ljudstvo pričakujejo, da jih boš posvečeval, jih vodil in oznanjal Božjo Besedo; da jim boš lomil evharistični kruh in kruh Besede. Na iznajdljiv in mnogovrsten način, vendar vedno Božjo Besedo,” je položil na srce mlademu mašniku.

Romarji iz Kočevja

Maše so se udeležili posebni romarski odposlanci iz Kočevja, ki so se iz domačega mesta na novomašno Krko podali kar peš. O tem si lahko več preberete v Družininem članku.

Obilo blagoslova na vaši duhovniški poti voščimo!

Tags:
duhovnik
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.