Aleteia logoAleteia logoAleteia
čet, 18. aprila |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Namesto treninga v telovadnici so očistili sneg z dvorišč po vsej soseski

dijaki-gimnazije-Bethel-Park.png

Facebook profil Bethel Park School District | ZAJEM ZASLONA

Tina Martinec Selan - objavljeno 27/01/22

"Tem mladeničem se niti ne sanja, koliko mi pomeni, da so storili to dobro delo"

Pretekli teden je v ameriški državi Pennsylvania močno snežilo. Zato se je trener Brian DeLallo, ki fante trenira ameriški nogomet na gimnaziji Bethel Park, odločil, da bodo namesto treninga v telovadnici oddelali trening na prostem. S tem je pokazal mladeničem, kako lahko hkrati opravijo delo, ki je koristno zanje, poleg tega pa z njim služijo tudi svojim bližnjim.

“Ne sprejmite nobenega plačila”

Trener je fantom napisal sporočilo: “Ker je napovedano močno sneženje, za jutri odpovedujem ponedeljkov trening z utežmi. Namesto tega naj vsak član moštva poišče soseda, ki je ostarel ali obnemogel, in mu očisti sneg z dovoza ter dvorišča. Ne sprejmite nobenega plačila, kajti to bo naš ponedeljkov trening.”

S tem je nadaljeval tradicijo nekdanjega trenerja, ki je na šoli delal 25 let in je redno vsako zimo fante “nagnal” ven, na sneg, da naredijo nekaj dobrega za sosede, medtem ko trenirajo svoje mišice.

Še bolje kot dvigovanje uteži

Fantje so trenerjev ukaz vzeli resno. 40 članov moštva, starih od 13 let dalje, je očistilo dvorišča več kot sto hišam v njihovi soseski.

Trener DeLallo razlaga: “Na naši šoli pogosto govorimo o skupnosti – kako je pomembno, da smo v stiku z njo, da ji pomagamo. To je konkreten način, da drugim pokažemo, da nam nekaj pomenijo.”

Fantje so bili nad “treningom” navdušeni, nekateri so rekli, da je to boljši trening za mišice kot golo dvigovanje uteži v telovadnici. Peščica izmed njih je nadaljevala še naslednji dan, da so skidali še pločnike ob cesti.

“Odličen način, da poleg mišic gradimo tudi močan in dober značaj”

Tudi sosedje so bili nad tem zastonjskim dejanjem pozornosti navdušeni, nekateri tudi ganjeni. Prejeli so velik odziv na socialnih omrežjih, prav tako so fotografije fantov, ki čistijo dvorišča, objavili na spletni strani njihove gimnazije.

Starejši gospod iz soseske je povedal: “V tej soseski živim že več kot 40 let in prav zaradi tega, ker so ljudje tako prijazni, se nikoli nisem in se nikoli ne bom odselil nikamor drugam. Tem mladeničem se niti ne sanja, koliko mi pomeni, da so storili to dobro delo. Zares sem ponosen, da živim tukaj.”

Na Facebook strani te gimnazije pa se najdejo številne pohvale trenerju in njegovemu moštvu. En komentar se glasi: “Odličen način, da poleg mišic gradimo tudi močan in dober značaj. Bog vas blagoslovi, fantje!” “Prav bi bilo, da bi vsak najstnik očistil sneg z dvorišča ostarelemu ali bolnemu sosedu,” se glasi drug. “Čestitke trenerju in fantom, da pomagajo graditi lepši in boljši svet,” pravi navdušena komentatorka. Prav zares, kajne? Bomo tudi mi spodbudili svoje najstnike, da naredijo kaj dobrega in koristnega za druge?

Vir: New York Post

Tags:
športvzgoja
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.